Іваничівщина: селянам розповіли, як підвищити якість молока до нових стандартів

01 Лютого 2018, 11:50
1290

В Іваничівському районному центрі зайнятості днями відбувся захід в рамках освітнього проекту «Зимова Агрошкола».

Учасниками зустрічі стали шукачі роботи та члени особистих селянських господарств котрі займаються введенням сільського господарства, - розповідає Алла Мадяр, провідний фахівець з питань зайнятості відділу надання соціальних послуг Іваничівського районного центру зайнятості.

Для розкриття тематики семінару: «Як селянам підвищити якість молока до нового стандарту?»,було запрошено спеціаліста з відділу агропромислового комплексу Іваничівської РДА Майю Нагайовську.

Іваничівський район - унікальний за кількістю особистих селянських господарств, яких налічується близько двохсот. Люди практично «живуть на молоці», більшість господарів мають доїльні апарати, але багатьох налякали нові стандарти,що з нового року перестануть приймати молоко від населення. Люди в розпачі, збиралися позбувати худоби,але станом на сьогодні селяни готові до співпраці та доведення молока до першого ґатунку,їм,як повідомила Майя Олександрівна, потрібна допомога. Наголошуючи, що закупівля молока в господарствах населення здійснюватиметься,якщо молоко буде відповідати стандарту. Спільне завдання-проводити роботу з власниками індивідуальних господарств, щоб покращити фізико-хімічні та мікробіологічні показники також чистоти збору,зберігання та транспортування молока.

Слід зазначити, що підтримка малих та середніх форм господарювання на селі - пріоритетна як на рівні області так на рівні держави,адже 2018 рік – визнаний роком села. Уже діють програми,які сприяють підвищенню якості молоко – сировини. Зокрема, працюють програми здешевлення облаштування доїльних залів та молокопроводів,закупівлі техніки та інше.

 

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024