Ніхто не вкрав ні копійки, будівництво завершене: голова ОТГ пояснив, чому порушив Закон

31 Січня 2018, 18:38
1433

Голова Поромівської об’єднаної територіальної громади Євгеній Недищук, якого звинувачують у вчиненні кримінального правопорушення через службове підроблення документів, пояснив, чому не вдалося вчасно завершити будівництво водогону та чому він порушив закон.

«Ми не отримали усіх коштів. Держава дає гроші 27-го грудня, а перевірка приїздить 28-го. А будувати коли? Я розумію, що за 24 години можна закупити якісь матеріали, але водогін за день явно не побудуєш», - пояснив очільник громади виданню БУГ. 

«Ми не отримали усіх коштів. Держава дає гроші 27 грудня, а перевірка приїздить 28. А будувати коли? Я розумію, що за 24 години можна закупити якісь матеріали, але водогін за день явно не побудуєш.

Від початку кошти мали бути спрямовані на інфраструктуру, планували закупити сміттєвоз і екскаватор. В області погодили, проте згодом передумали й сказали переробляти проект. Часу, звісно, лишалось обмаль.

І почалося – стали переробляти проект під водогін. Коли документи були готові, підрядник відмовився виконувати роботи. Проте зголосився інший і люди стали працювати.

У області всі «вболівали» за освоєння коштів. Я поїхав в Луцьк та повідомив, що не встигаємо завершити будівництво буквально в декілька днів. Попередив, що беру на себе таку відповідальність… Це було 26 грудня, гроші будівельній компанії перерахували 27, а 28 в мене вже була перевірка.

Так, робота не була вчасно зроблена, але не через голову ОТГ, а тому що на це були інші причини, як бачите. Держава шкоди не отримала, ніхто не вкрав ні копійки, роботи з будівництва завершені. Лишилося після робіт порядок навести, грейдер уже замовили.

Іноді для того, щоб кошти лишилися в громаді, треба жертвувати репутацією», – відзначив Євгеній Недищук.

Нагадаємо, посадовець, знаючи, що роботи щодо капітального ремонту системи водопостачання в селі Поромів Іваничівського району не виконані, перерахував підряднику майже 700 тисяч гривень бюджетних коштів.

Обвинувальний акт у кримінальному провадженні про службове підроблення прокуратура скерувала до суду, голову об’єднаної територіальної громади і керівника підприємства обвинувачують у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст. 366 КК України.

Коментарі
31 Січня 2018, 21:07
Як сільраду не назви хоч ОТГ, хоч іншою абривіатурою а вона все одно не перестає бути сільрадою. Які пормилки робили в сільраді такі і в ОТГ продовжують. А не приймати субвенції за два дні до нового року не можна? Можна. Але ж тоді рейтинг впаде. А так схоже на дитячу відмазку, особливо після визнання провини.
Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024