Іваничівщина: більше ста тисяч гривень отримає село на боротьбу з підтопленням

30 Січня 2018, 16:48
2420

Понад два мільйони гривень у 2018 році хочуть спрямувати з обласного фонду охорони навколишнього середовища на природоохоронні заходи в районах Волині. Чимала частка цих коштів буде спрямована У Іваничівський район, на здійснення заходів від підтоплення населених пунктів та сільськогосподарських угідь на території села Риковичі Павлівської сільської ради.

.Про це йшлося під час засідання постійної комісії облради з питань екології, раціонального використання природних ресурсів 30 січня, - інформує ІА Волинські новини.

Член комісії розглянули проект рішення про природоохоронні заходи у 2018 році. Начальник управління екології та природних ресурсів облдержадміністрації Дмитро Новохатський повідомив, що у 2017 році у зв’язку зі змінами до бюджетного кодексу надходження екологічного податку до обласного фонду охорони навколишнього середовища зменшився з 55 до 30% і прогнозують, що у 2018 році обсяг надходжень становитиме 3,256 мільйона гривень.

До місцевих фондів надходитиме, як і раніше, 25% екологічного податку. У проекті рішення про обласний бюджет 2018 року для управління екології передбачили 3,256 мільйона гривень. 2,621 мільйона хочуть спрямувати на природоохоронні заходи як капітальні видатки у вигляді субвенції з обласного бюджету місцевим бюджетам на умові співфінансування у розмірі 50%.

Так, на здійснення заходів від підтоплення населених пунктів та сільськогосподарських угідь на території села Риковичі Павлівської сільської ради Іваничівського району (капітальний ремонт) буде виділено 152 тисячі гривень.

Член комісії Юрій Ройко зауважив, що зараз говорять про кошти фонду охорони навколишнього середовища, а цей фонд формується з коштів сплати екологічного податку. Водночас, понад половина підприємств на Волині, які мусили б сплачувати цей податок і отримувати дозвіл на викиди, цього не роблять, тож працювати над наповненням фонду є нині завданням держекоінспекції, яка може перевіряти такі підприємства.

Голова комісії Василь Столяр запропонував на наступне засідання комісії підготувати інформацію про те, кого притягнули до відповідальності за уникнення сплати цього податку.

Члени комісії рекомендували погодити пропозицію управління екології та природних ресурсів ОДА.

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024