Іваничі: як вчились медитувати слухачі Університету ІІІ віку

27 Січня 2018, 10:50
1280

У територіальному центрі соціального обслуговування (надання соціальних послуг) було проведене чергове заняття Університету ІІІ віку факультету основ медицини.

Тема заняття, яке відбулося 25 січня, «Основи медитації». На занятті були присутні 20 студентів, - повідомляють у Територіальному центрі соціального обслуговування (надання соціальних послуг) управління соціального захисту населення райдержадміністрації.

Сьогодні все більше і більше людей починають вникати в таке нове для наших країн вчення, як медитація. Для більшості цей термін викликає, звичайно ж, скепсис, однак ті, хто хоча б трохи дізнавшись про користь медитації - намагаються її вивчити.

Медитація - явище, яке досить швидко набирає популярності. Адже погодьтеся, що кожен з нас хоча б раз хотів опинитися в стані релаксації, звільнившись від всіх проблем і негараздів, які день у день оточують нас і не дають нормально жити. Однак мало хто знає, що насправді означає вчення по медитації, не кажучи вже про те, як правильно нею займатися, і які бувають техніки по медитації.

Що таке медитація? - розповідала куратор факультету основ медицини Світлана Адамчук. Медитація являє собою виконання певних вправ, кожна з яких спрямована на концентрацію уваги і вашої свідомості. Вона може бути використана як для профілактики різних захворювань пов'язаних з серцево-судинною системою, так і для самоконтролю над своїми емоціями і тілом. Мудреці ще з незапам'ятних часів говорять цю фразу: «Правильна техніка медитації відмінно зцілює душу, тіло і розум!». І це дійсно так і є.

Слухачі Університету ІІІ віку з задоволенням слухали лекцію, а також приймали активну участь у практичних заняттях.

Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024