Квартира в оренду: в Нововолинську поширюється шахрайська схема з виманювання грошей

04 Жовтня 2022, 19:30
Квартира в оренду: в Нововолинську поширюється шахрайська схема з виманювання грошей 1496
Квартира в оренду: в Нововолинську поширюється шахрайська схема з виманювання грошей

В Нововолинську на платформі онлайн-оголошень набуває популярності шахрайська схема  з оренди фейкових квартир.

Про це інформує кореспондентка Район.Іваничі.

Фейк

В оголошенні обіцяють 2-кімнатну квартиру з хорошим та якісним ремонтом, всією побутовою технікою, автономним опаленням, підігрівом підлоги й кондиціонером, ще й високошвидкісний Інтернет в додачу. І це всього за 3 тисячі гривень, в той час, коли аналогічні пропозиції вартують 8-10 тисяч гривень. Ну просто казка, чи не так?

Проте, не все так прекрасно, як здається на перший погляд. Шахрай розміщував оголошення на одній із популярних торговельних платформ, брав завдаток за оренду і переставав виходити на зв’язок.

Перевірка

Перше, що «кидається» в очі – це те, що оголошення написані російською мовою. Переважно всі зроблені «під копірку», або ж з мінімальними розбіжностями. 

На сайті навіть можна знайти дві різних квартири за одним адресом, але різними датами публікації. Невже ремонт зробили?

Якість фото змушує бажати кращого. Дивлячись на власника такої розкішної квартири постає запитання: невже на якісний ремонт грошей вистачило, а на хороший телефон ні?

Зазвичай ці фото проходять через безліч маніпуляцій, адже не кожен старається звантажити готове фото з Інтернету в хорошій якості.

Також можна перевірити номер телефону орендодавця у спеціальній програмі. Звичайно, шахраї подбають про свою «чисту репутацію», але якщо квартира здається вже не вперше, то відсутність мінімальної інформації повинна насторожити.

Ну і фінальним сигналом є те, що орендодавець просить у вас кошти наперед, мовляв, що клієнтів дуже багато і якщо ви хочете отримати квартиру, то потрібно дати завдаток. Це вже давно придумана схема, проте є люди, які досі потрапляють «на гачок» в аферистів.

Висновок

В будь-якому випадку не можна перераховувати гроші на банківські картки та на мобільні номери до перегляду житла і знайомства з його орендодавцем або до підписання договору оренди.

Оригінальність фото завжди можна перевірити за допомогою пошуку в Google або в інших пошукових системах. Достатньо просто обрати функцію «Знайти картинку».

Варто зауважити, якщо ціна квартири значно менша, ніж ціни інших аналогічних пропозицій у цьому районі, ймовірно, оголошення розміщене шахраєм або інформаційним агентством і цього об'єкта не існує.

Також не забувайте звертати увагу й на те, коли створений акаунт і скільки з нього розміщено оголошень, адже шахраї постійно змінюють особисту інформацію і контактні дані.

 

 

 

 

 

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024