Правовий захист, профпідготовка, допомоги: про що говорили в клубі учасників АТО

26 Січня 2018, 14:56
1139

В Іваничівському районному центрі зайнятості 25 січня відбулася зустріч з військовослужбовцями та учасниками АТО в рамках діяльності клубу.

На захід було запрошено керівника бюро правової допомоги Надію Адамович та головного спеціаліста відділу ДРАЦС Майю Василівну, - повідомляють у районному центрі зайнятості.

Фахівець центру зайнятості ознайомила присутніх з послугами служби зайнятості, можливостями проходження професійної підготовки та перепідготовки, підвищення кваліфікації, отримання одноразової виплати допомоги по безробіттю для здійснення підприємницької діяльності,а також з сучасними інформаційно-комунікативні технологіями, а саме відеорезюме, можливість проведення скайп-конференцій з роботодавцем.

Профорієнтатор акцентувала увагу присутніх на можливості розвитку необхідних навичок та самонавчання за допомогою онлайн-ресурсів «Lingva Skills» та «Prometheus».

Надія Адамович звернула увагу на правовий захист військовослужбовців та учасників АТО. Якщо учасник бойових дій або член родини військовослужбовця потребує юридичної консультації, то він може звернутись за допомогою до фахівців бюро правової допомоги. Юристи бюро мають змогу надати консультації та допомогу в оформленні документів на отриманні компенсацій, пільг, які встановлені чинним законодавством, а також щодо інших нагальних питань стосовно виконання службових обов’язків військовослужбовців. Учасники АТО, за необхідності, можуть скористатися послугами адвокатів, що співпрацюють з місцевим центром та здійснюють представництво інтересів учасників АТО в органах влади всіх рівнів та у судах.

Майя Василівна розповіла про новий сервіс «Електронний апостиль». Суть електронного сервісу полягає в тому, що громадяни за місцем проживання в відділі ДРАЦС можуть подати документи для їх посвідчення електронним апостилем для їх подальшого використання за кордоном. Ці документи опрацьовуються електронною системою, на них накладається електронний апостиль і ці документи отримуються в тому самому відділі ДРАЦС.

Проведення таких заходів значно підвищує обізнаність та допомагає вирішувати конкретні питання військовослужбовців та учасників АТО.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39