Нема опіки, немає батьківських прав: про що говорили на комісії з питань захисту прав дитини

26 Січня 2018, 12:07
1279

Учора, 25 січня, заступник голови Іваничівської райдержадміністрації Людмила Войтович провела чергове засідання районної комісії з питань захисту прав дитини.

На порядок денний засідання винесено ряд важливих питань. 

З метою об’єктивного повного та всебічного розгляду питань, на засідання комісії запрошені заявники, представник об’єднаної територіальної громади.

Ознайомлюючи членів районної комісії з питань захисту прав дитини із матеріалами по першому питанню, начальник служби у справах дітей райдержадміністрації Жанна Гринюк повідомила про те, що розпорядженням  голови райдержадміністрації «Про порядок побачень батька з малолітнім сином» гр. З. визначено порядок його участі у вихованні малолітнього сина. Проте батько виявив бажання збільшити кількість днів та годин для спілкування із сином. Своє прагнення він мотивує тим, що має можливість забезпечити кращий догляд за дитиною як мати. З його слів, гр. В. не приділяє належної уваги вихованню сина, одяг дитини часто є неохайним, не забезпечує медичного обстеження дитини та відповідного лікування. Представник об‘єднаної територіальної громади зазначила, що батько має кращі умови для проживання дитини та, у зв’язку із гнучким графіком роботи, має можливість більше уваги приділяти вихованню сина. Мати попросила залишити попередній графік зустрічей батька із сином. Кожен із членів комісії висловив свої міркування по даному питанню.

- Чинне законодавство визначає, що батьки мають рівні права та обов’язки щодо виховання дитини, тому при прийнятті рішення необхідно виходити лише із захисту найкращих інтересів дитини, - наголосила Людмила Войтович.

Члени комісії прийняли рішення, яке не викликало заперечень у батьків дитини. За результатами прийнятого рішення підготовлено проект розпорядження голови райдержадміністрації.

По другому питанню заслухано заявницю Л., яка повідомила, що в провадження Іваничівського районного суду Волинської області розглядається справа про позбавлення батьківських прав дочки та зятя стосовно онука. Так як вона виконала усі рекомендації та вимоги працівників служби у справах дітей райдержадміністрації, то попросила надати висновок органу опіки та піклування про можливість бути опікуном дитини. Малолітній онук надав письмову згоду про призначення бабусі своїм опікуном.

- В даному випадку прикрим є той факт, що батьки відмовились виховувати та утримувати свою рідну дитину, проміняли батьківську любов на спиртні напої та гулянки, - зазначила Людмила Миколаївна.

Члени комісії підтримали прагнення бабусі забезпечити дитині домашній затишок та прийняли рішення рекомендувати голові райдержадміністрації надати висновок органу опіки та піклування про можливість призначення гр. Л. опікуном онука.

Окрім того, було розглянуто та затверджено 28 індивідуальних планів соціального захисту дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, дітей, які опинились у складних життєвих обставинах.

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024