Уповноважений із захисту державної мови Тарас Кремінь побував на презентації авторського проєкту у Нововолинську

30 Вересня 2022, 20:00
Уповноважений із захисту державної мови Тарас Кремінь побував на презентації авторського проєкту у Нововолинську 776
Уповноважений із захисту державної мови Тарас Кремінь побував на презентації авторського проєкту у Нововолинську

Уповноважений із захисту державної мови Тарас Кремінь взяв участь у відкритті курсів з вивчення української мови в Нововолинську, що будуть проходити  в межах всеукраїнського проєкту «Говори українською, бо живеш на своїй землі!».

Подія відбулась 29 вересня, повідомляють у фейсбуці.

Мета курсу, ініційованого педагогом, авторкою однойменної книги Феодосією Колесник, – виховати мовну стійкість і допомогти громадянам України стати носіями культури свого народу, встановити тісні контакти між людьми з різних регіонів України та з-за кордону. Курси при Нововолинській Центральній бібліотечній системі розраховані як на внутрішньо переміщених осіб, так і всіх охочих вдосконалити свої мовні компетенції. 

Тарас Кремінь зазначив, що сучасний мовний волонтерський рух в Україні є надзвичайно потужним і дієвим. 

«Він спрямований не тільки на розширення мережі курсів із опанування української мови, а й цементує мовну стійкість громадян України», - сказав Уповноважений. 

За його словами, наразі на теренах Волинської області діє тільки десять майданчиків, на яких кожен може долучитися до вивчення української та її вдосконалення. Серед таких локацій – Луцьк, Ківерці, Ковель та Нововолинськ.

Тарас Кремінь наголосив на важливості негайного ухвалення місцевих програм із розвитку та утвердження державної мови, які стимулюватимуть розширення мережі безкоштовних курсів із вивчення мови. Відповідні звернення повторно надіслані на адресу керівництва всіх обласних військових адміністрацій  та об‘єднаних територіальних громад  України.

Щотижневу оновлену інформацію про безкоштовні курси, розмовні клуби, інтернет-ресурси для опанування та підвищення рівня володіння українською мовою можна знайти на сайті Уповноваженого.

https://mova-ombudsman.gov.ua/kursy

 

 

 

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024