Біличі: фольклорний колектив громади гастролював у Львівській області

25 Січня 2018, 14:03
3978

Фолькльорний колектив «Біличанка» нещодавно гастролював у сусідній Львівській області.

Про це у Фейсбук розповідає місцева активістка, жителька села Білич Вікторія Сливка.

У селі Біличі уже майже рік, як веде свою активну діяльність громадська організація «Біличанка», засновниками якої є Олександр Цибуховський і Вікторія Сливка. Фактично організація зародилася із ініціативної групи, яка сформувалася у селі восени 2016 року.

Восени 2017 року Вікторія Сливка із Богданом Зеленим (с. Деревня, Жовківський район) подали спільний проект на конкурс малих грантів, який проводила громадська спілка «Громадські ініціативи України», й отримали перемогу – конкурсна комісія схвалила проект та надала фінансування на його реалізацію. Так, у рамках проекту заплановано проведення робочих візитів до сіл-партнерів з метою обміну досвідом щодо реалізації різноманітних ініціатив; організацію спільних культурних заходів; запровадження нових для сіл-партнерів методів інформування населення; підписання Меморандуму про співпрацю між громадськими організаціями сіл Біличі та Деревня.

Так, у грудні до села Біличі завітала ініціативна група із села Деревня на чолі з Богданом Зеленим. Вони познайомилися із представниками громадської організації «Біличанка» та жителями села. Кожна сторона розповіла про свій досвід ведення громадської діяльності, а також спільно розробили план-графік реалізації спільного проекту.

А нещодавно представники ГО «Біличанка» на чолі з Олександром Цибуховським та аматорський фольклорний колектив «Біличани» під керівництвом завідувача клубом Надії Пашко вирушили до села Деревня для участі у проведенні спільному святкового заходу.

Дійство відбувалося у приміщенні місцевої школи. Охочих послухати гостей із Волині зібралося повний зал.
Концертну програму «Щедрий вечір, святий вечір, добрим людям на здоров’я» аматори сцени села Біличі розпочали сценою народження маленького Ісусика, де ролі зіграли Людмила Микитюк (Діва-Мати), Софія Климчук та Дарина Микитюк (Ангели). Фольклорний колектив «Біличани» порадував присутніх колядками та щедрівками.

На знак зародження міцної дружби між громадами двох сіл та довготривалої співпраці активістів ГО «Біличанка» та ГО «Михайлівське товариство» усі присутні виконали «Многая літа», а також заспівали колядку «Нова радість стала».

Вже у лютому активістів із Львівщини очікують з концертною програмою у селі Біличі.










 

Коментар
24/04/2024 Вівторок
23.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром