«Крізь кров народжується нація», – батько полеглого кіборга розповів про загиблих Героїв з Нововолинська

21 Вересня 2022, 17:48
«Крізь кров народжується нація», – батько полеглого кіборга розповів про загиблих Героїв з Нововолинська 858
«Крізь кров народжується нація», – батько полеглого кіборга розповів про загиблих Героїв з Нововолинська

Володимир Демчук, батько кіборга Вадима Демчука, голова ГО «Незламні нововолинці» поділився спогадами про загиблого на повномасштабній війні з окупантами сина.

Про це йдеться на фейсбук-сторінці видання «Наше місто».

Вже вкотре чорна звістка прилітає в нашу громаду, вже вкотре представники військових приходять до батьків, дружин, дітей, аби повідомити, що захисник чи захисниця перейшли із життя у спомин, у подвиг, у вічність.

«Пам’ятаю це...Пам’ятаю, як шукав тіло сина і до останнього зберігав надію, що Вадим живий. Як разом їхали в останню для нього подорож на Волинь і як нерідко натикався на стіну нерозуміння, байдужості, черствості. І не забуду. З болем бачив, коли інші міста та маленькі села ( здебільшого саме вони ) на колінах зустрічали полеглих Героїв. Як майоріли прапори, а під колеса летіли квіти та кетяги калини», – пригадує батько Героя.

Війна, що триває для когось століття, для когось роки, а для декого – трохи більше як пів року, змінює людей. І змінює нашу громаду. На щастя, в позитивному плані.

Зібрані, сконцентровані, зосереджені українці – такими бачу нововолинців. Вони несуть інколи останнє для тих, хто втік від ракетних обстрілів. Вони невтомно збирають пакунки на передову. Вони зустрічають Героїв. Разом…

При в’їзді в місто з обох сторін траси шикуються колони машин, містяни стають на коліна, піднімають жовто-блакитні стяги. На очах сльози.

Свого часу траурний кортеж, що віз мого сина на місце останнього спочинку, не проїхав через місто. Влада сказала:  «Якщо дозволимо тобі, то тоді і всі ж захочуть». Відмовили…

Влада мовчала і виконувала лише те, що вимагалося згідно з посадовими обов’язками.

Проте часи змінились – і в очах тих, хто сьогодні керує громадою, бачу людяність та розуміння. Бачу це і в діях.

Коли зустрічали Героя, який пройшов горнило не однієї війни, кортеж спинився на Майдані Незалежності, і побратими тіло на руках пронесли центром міста, проминули міськвиконком. Такою була остання мандрівка Олега Іванова проспектом Дружби. А обабіч – багато людей. І в їхніх очах – біль, гордість, пам’ять. А ще – Україна.

Отак крізь кров тих, хто віддає життя за рідну землю, народжується нація.

«Я, Володимир Демчук, голова громадської організації «Незламні нововолинці» – спільноти, що єднає рідних Героїв українсько-російської війни та небайдужих, хочу висловити вдячність вам, люди», – додає волинянин.

За допомогу співвітчизникам, за виготовлені сітки, за волонтерську працю, за жертовність і людяність.

За те, що цінуєте пам’ять, за спільні молитви, за квіти та сльози, за час, який знаходите для прощання із воїнами, які віддали найдорожче за наше спільне завтра.

 «Дякую владі міста, яка іде назустріч, яка сприяє і не мовчить, яка щиро демонструє – їм небайдуже горе, нас слухають і чують, про нас турбуються і реагують. Дякую як батько Героя і як нововолинець, волинянин, українець», – додає Батько загиблого Героя.

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39