В Іваничівській громаді судили власницю пса, який поїв сусідських каченят

30 Липня 2022, 18:25
В Іваничівській громаді судили власницю пса, який поїв сусідських каченят 942
В Іваничівській громаді судили власницю пса, який поїв сусідських каченят

В Іваничах судили мешканку села Павлівка, собака якої подушила в сусідів свійську птицю. 

Проте суддя не побачила в діях обвинуваченої ознак правопорушення, а відтак справу закрила. Про це повідомляє Інтернет-видання Буг.

19-го червня о 22:21 на вулиці Порицькій в селі Павлівка собака місцевої жительки забігла на подвір’я сусідів та з’їла каченят, чим заподіяла матеріальну шкоду. Про це йдеться у постанові Іваничівського районного суду. 

На хазяйку тварини склали адміністративний протокол за повторне протягом року порушення правил утримання собаки (ч. 2 ст. 154 КУпАП).

У суді жінка вину свою визнала й просила суворо її не карати.

Однак, вже під час судового засідання стало відомо, що дії власниці собаки не охоплені ч. 2 ст. 154 Кодексу України про адміністративні правопорушення. 

На думку суду, поліція не надала жодних засвідчених копій судових рішень про притягнення жінки впродовж останнього року до адміністративної відповідальності за ідентичне правопорушення. І через це доказів, що власниця собаки порушила правила утримання тварини вдруге за рік, не має.

Крім того, згідно із довідкою, наданою Головою Іваничівського районного суду, хазяйка тварини не притягувалась протягом останнього року до адміністративної відповідальності, передбаченої ст. 154 КУпАП.

Відтак, суд закрив провадження у справі жительки Павлівки у зв’язку з відсутністю в її діях складу адміністративного правопорушення.

 Читайте також: Литовезька громада отримала допомогу для внутрішньо переміщених осіб

 

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024