Іваничі: просять не забувати про соціальний захист родин загиблих учасників АТО

17 Січня 2018, 12:35
2928

В Іваничах відбулась зустріч керівництва району з матерями та дружинами загиблих учасників АТО.

Питання соціального захисту родин загиблих, померлих та зниклих безвісті учасників АТО обговорили 16 січня 2018 року, під час зустрічі голови райдержадміністрації Лілії Кревської, заступника голови райдержадміністрації Людмили Войтович, голови районної ради Андрія Бадзюня, начальника управління соціального захисту райдержадміністрації Зінаїди Яцик, начальника управління фінансів райдержадміністрації Тетяни Крась з матерями та дружинами загиблих учасників АТО, - йдеться на сайті РДА.

Голова ГО « Спілка матерів військовослужбовців» Надія Рубан у своєму зверненні зазначила:

- Уже четвертий рік у нашій країні триває російсько-українська війна. ЇЇ наслідки жорстоко відображаються на родинах українців.

Родини загиблих (померлих) учасників АТО вдячні Іваничівській районній державній адміністрації, районній раді, управлінню соціального захисту за підтримку, яка надається нашим сім’ям.

Однак, девальвація гривні та зростання цін на продукти, медикаменти, потреба у яких постійно зростає. Та на інші товари першої необхідності значно погіршують матеріальне становище членів сімей загиблих (померлих) та зниклих безвісті учасників АТО.

У зв’язку з тим просимо розглянути та задовольнити наступні наші пропозиції:

* На 2018 рік передбачити кошти на виплату одноразової допомоги для сімей загиблих в сумі 6000,00 грн. на одного загиблого військовослужбовця.

* У заходах на 2018 рік передбачити офіційне вітання до Дня матері, та Дня батька із врученням грошової допомоги в розмірі 2000,00 грн. кожному з батьків загиблих (померлих) та зниклих безвісті учасників АТО.

* Програму соціальних виплат дітям військовослужбовців, волонтерів, які загинули, пропали безвісті, або перебувають у полоні під час участі в антитерористичній операції або померли внаслідок поранення, контузії чи каліцтва, отриманих в зоні АТО поширити на дітей померлих інвалідів війни, які ними стали в результаті поранення, контузії чи захворювання.

* Передбачити у комплексній програмі підтримки мобілізованих та демобілізованих військовослужбовців Збройних сил України, які брали участь в антитерористичній операції на Сході України, членів їх сімей, а також сімей загиблих (померлих) військовослужбовців, які проживають на території Іваничівського району кошти на психологічно-реабілітаційний відпочинок батьків, дружин і дітей загиблих (померлих) та зниклих безвісті учасників АТО на термін 14 днів, та збільшити суми коштів на оздоровлення у санаторно-курортних закладах області.

* Передбачити кошти на вирішення соціально-побутових проблем, проведення капітального ремонту власних будинків та квартир членам сімей загиблих та зниклих безвісті військовослужбовців (якщо вони не отримували кошти на придбання житла з державного чи місцевого бюджетів).

* Просимо передбачити кошти на 100% фінансування оплати комунальних послуг для сімей загиблих учасників АТО.

*  Передбачити кошти сім’ям загиблих в АТО на часткове відшкодування витрат по встановленню пам’ятників в сумі 10000,00 тис. грн. на кожен пам’ятник.

* Здійснити організаційні заходи щодо забезпечення першочергового надання медичних послуг членам сімей загиблих (померлих), зниклих безвісті. А також померлих інвалідів учасників АТО (згідно п. 11 ст.15 Закону України «Про статус ветеранів війн, гарантії їх соціального захисту»), та здійснення систематичного патронату сімейним лікарем та надання повної медичної допомоги на дому, включаючи психологічну.

*  Забезпечити дітям загиблих, померлих та зниклих безвісті учасників АТО та померлих інвалідів-учасників АТО:

- постійний контроль за дотриманням належних умов проживання та виховання неповнолітніх дітей;

- безкоштовне харчування у закладах загальної середньої та дошкільної освіти, а також відвідування ними гуртків спортивних секцій.

* Передбачити кошти на встановлення у центрі селища пам’ятної стели, а в селах району Дошки Слави «Герої боїв за Україну», в церквах біля панахідниці розмістити фотографії з зазначеними прізвищами та іменами загиблих учасників АТО.

* Передбачити кошти на тематичні конференції, заходи, виїзні форуми тощо.

Після обговорення присутні запропонували розробити на 2018 рік Програму соціального захисту демобілізованих учасників АТО та членів їх сімей та винести її на чергову сесію районної ради.

Нагадаємо, нещодавно в Іваничах відбувся новорічно-різдвяний вогник для дітей шкільного віку із сімей учасників бойових дій у зоні проведення АТО.

Коментарі
18 Січня 2018, 10:43
Як на весіллі. Молодим гіркооооо!
Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024