Нововолинський історичний музей анонсує збір спогадів українців, які вимушено опинилися поза межами своїх домівок

23 Липня 2022, 15:00
Нововолинський історичний музей анонсує збір спогадів українців, які вимушено опинилися поза межами своїх домівок 579
Нововолинський історичний музей анонсує збір спогадів українців, які вимушено опинилися поза межами своїх домівок

Нововолинський міський історичний музей анонсує збір спогадів українців, які вимушено опинилися поза межами своїх домівок і нині перебувають або перебували в Нововолинську

Захід готують до Дня незалежності України. Про це повідомляється на фейсбук-сторінці музею.

Потрібно написати про себе, власну діяльність, пережиті перші дні широкомасштабної війни, перебування в окупації, тимчасовий виїзд із рідного краю, враження від міста Нововолинська та проживання в ньому. 

Записані спогади просять до 20 передати до Нововолинського міського історичного музею, який розташований за адресою: проспект Дружби (приміщення міської ради). 

«Ваші спогади – це наша зброя, адже пам’ять про події російсько-української війни допоможе нам об’єднати зусилля для того, щоб нічого подібного не трапилося знову. Усі ми будучи дітьми постійно чули життєві історії від своїх бабусь і дідусів про трагічні події українського минулого. Проте в більшості випадків вони не були записані і нині уже втрачені, і це звісно ж ускладнює нашим дітям пізнавати події минулого. Сьогодні у нас є можливість їх зафіксувати, щоб про них дізнавалися усі наші майбутні покоління. Свідчення про пережиті події вам слід записати власноруч на звичайному папері у довільній формі й об’ємі», – йдеться в дописі.

При виникненні питань звертайтеся за номером: +380688835785.

Всі матеріали будуть внесені до фондів Нововолинського міського історичного музею та використовуватимуться лише для написання історичних наукових досліджень.

«Від вас залежить, яку історію сучасної України бажаєте залишити у спадок нашим дітям!», – додають в повідомленні.

 

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39