Іваничівські господині виготовили понад 10 тисяч наборів сухих супів

21 Липня 2022, 20:00
Іваничівські господині виготовили понад 10 тисяч наборів сухих супів 640
Іваничівські господині виготовили понад 10 тисяч наборів сухих супів

Від початку війни волонтерки з Іваничів передали військовим понад 10 тисяч наборів сухих борщів та супів.

З кожної виготовленої пачечки може пообідати четверо бійців. Тобто наші трудівниці вже нагодували десятки тисяч українських Захисників. Про це повідомляє користувачка Катерина Бонюк.

Борщі та супи з Іваничів мають попит по всій лінії фронту. Гаряча домашня страва не лише насичує солдата, а й нагадує йому про домівку, де його люблять і ждуть.   

Започаткували цю клопітку справу місцеві волонтерки. Зараз курує роботу Олександра Шептор-Крась.

«Зізнаюся, про ідею я дізналася однією з перших і не повірила, що це буде можливо. Десятки інгредієнтів. Кожен помити, почистити, нарізати, зварити, висушити, змолоти, зважити й розкласти в упакування. Потім – вакуумувати. Це величезна і тривала праця. А сьогодні ми бачимо її неймовірний результат», - пише Катерина.

У Саші є команда однодумців, помічниць. І їм вдалося налагодити ціле виробництво. А ще – залучити до процесу багато небайдужих. Складники для борщів сушать жителі вдома, на роботі, приходять допомагати в головний цех. Домовилися про взаємодопомогу з одним із підприємств Нововолинська.   

Налагоджений процес – це половина успіху. Без підтримки небайдужих, особливо фінансової, працювати важко. 

Тих, хто може допомогти овочами, зеленню, м'ясом просять писати Саші або телефонуйте за номером: 0967273353. Частину інгредієнтів, зокрема м'ясо, сіль, спеції, вермішель, потрібно купити. Це немалі кошти. 

Окрім сухих борщів і супів, дівчата регулярно передають на передову випічку, різні смаколики, вітамінні чаї та інше. Волонтерки працюють щодня, відкладаючи на потім свої особисті справи. Їм потрібні робочі руки. 

«Маєте змогу долучитися до процесу – зголошуйтеся», – йдеться в дописі.   

Невдовзі почнуться холодні місяці. Гаряча їжа дуже важлива нашим хлопцям, які боронять мирне небо над Україною. Робота знайдеться всім. А хто не може допомогти в процесі, долучіться коштами. 

 

 

Коментар
23/04/2024 Вівторок
23.04.2024
09:50
22.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром