«Батьківщина» у парламенті наполягатиме на поправках до закону про окуповані території

15 Січня 2018, 20:13
Андрій Кожем’якін 1230
Андрій Кожем’якін

«Батьківщина» наполягатиме на врахуванні своїх поправок до законопроекту про особливості державної політики та забезпечення державного суверенітету України на окупованих територіях (№7163).

Про це заявив заступник керівника фракції Андрій Кожем’якін на засіданні Погоджувальної ради лідерів фракцій та комітетів парламенту.

За словами Кожем’якіна, свою остаточну позицію щодо голосування за законопроект №7163 «Батьківщина» визначить на засіданні фракції. Парламентар наголосив, що при підготовці до другого читання майже не були враховані основні зауваження фракції «Батьківщина», зокрема про включення до проекту положення про АР Крим як про окуповану територію.

Також, за словами політика, у проекті міститься посилання на резолюцію ООН, яка готувалась РФ, де основною метою є узаконення Мінських угод.

Політик також зауважив, що відповідним проектом пропонується утворити новий орган – Оперативний штаб, який здійснюватиме керівництво силовими діями на Сході, хоча саме Президент має виконувати функцію оборони, а не «делегувати» комусь свої повноваження.

«До завершення поточної сесії парламенту наша фракція  пропонуватиме розглянути такі важливі питання, як призначення нового складу ЦВК, Рахункової палати, обрати омбудсмена», – повідомив Андрій Кожем’якін.

Насамкінець він звернув увагу керівництва парламенту на важливість ухвалення закону про Тимчасові слідчі комісії та нової редакції закону про вибори народних депутатів.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39