Показали, як працює органічна сироварня у селі Старий Порицьк

04 Січня 2018, 14:38
8541

На фермі у селі Старий Порицьк, Іваничівського району виготовляють єдині в області органічні молочні продукти, й лише півроку тому відкрили першу у Західній Україні органічну сироварню.

Президент громадської спілки «Органічна Україна» Олена Березовська заявила наприкінці 2017-го року, що «Старий Порицьк» є другим в Україні найкращим органічним фермерським господарством, - повідомляє hromadske.volyn

Як же вдається такому непримітному, здавалося б, підприємству у Іваничівському районі досягти такого рівня якості?

ТОВ «Старий Порицьк» – у минулому звичайна ферма. Проте у 2010 бізнесмен, виходець з Іваничівщини Валентин Обштир перетворив її у повністю органічну, інвестуючи кошти. Від трави, яку їдять корови, до кінцевого продукту – молока, сиру, масла – тут все органічне. Упродовж шести років тут лише продукували сировину, тобто молоко. З 2017 року тут відкрили першу у Західній Україні органічну сироварню.

Органічне підприємство – органічне у всьому. «Старий Порицьк» доглядає за своєю землею і використовує під час її обробки виключно органічні речовини.

Догляд за коровами здійснюється нетипово. Вони не прив’язані, у теплий період випасаються вільно на пасовищах, у холодний – в корівнику. Годують корів кормами, в теплі пори року додають якусь зелену культуру, – розповідає Микола Юсковець.

На фермі працює кількадесят людей. Нині на фермі є 300 дійних корів, які дають за день чотири тонни молока. Його як продають у сирому вигляді, так і з нього виготовляють різного види молочні продукти, роз’яснює директор підриємства Микола Юсковець

Середня зарплата працівника цієї Старопорицької ферми – п’ять тисяч гривень. А працюють тут – майже усі місцеві жителі села. Саме ж підприємство одне із найбільших у Павлівській об’єднаній територіальній громаді.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39