Парафіяни Пантелеймонівського храму Іванич не перейшли до ПЦУ, проведуть повторні збори

25 Травня 2022, 20:20
Парафіяни Пантелеймонівського храму Іванич не перейшли до ПЦУ, проведуть повторні збори 1550
Парафіяни Пантелеймонівського храму Іванич не перейшли до ПЦУ, проведуть повторні збори

В Іваничах парафіяни Пантелеймонівського храму УПЦ московського патріархату провели збори з таємним голосуванням, але так і не прийняли рішення про зміну приналежності на ПЦУ. 

Подія відбулася 2 травня у приміщенні храму відразу після завершення літургії. Про це повідомляють  на відео опублікованому у фейсбук групі «Я люблю Іваничі».

«Голосувати мають право виключно парафіяни церкви, аби потім не лишитися біля розбитого корита», –наголосив священник Анатолій Сидько

 За словами настоятеля церкви, перш ніж приймати таке важливе рішення, потрібно добре все обдумати й врахувати усі нюанси, яких є багато. Однак, зауважив, що прийме будь-яке рішення своїх парафіян. 

Після незначних суперечок люди вирішили голосувати таємно. У результаті, значною більшістю голосів парафіяни Пантелеймонівського храму УПЦ вирішили залишитись у підпорядкуванні московського патріархату на чолі з Онуфрієм. Який  молиться за настоятеля РПЦ кирила, що благословив російську армію і зброю на війну з Україною. 

Однак, це рішення ще не остаточне. У неділю 29 травня о 10:00 відбудуться чергові збори, під час яких знову розглянуть питання про можливий перехід храму ПЦУ і повторно голосуватимуть. 

 

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024