Очевидці Другої світової війни з Нововолинської громади поділилися спогадами

12 Травня 2022, 16:40
Розмова з очевидецею Другої світової війни у Нововолинській громаді 549
Розмова з очевидецею Другої світової війни у Нововолинській громаді

Старожили сіл Тишковичі, Гряди та Низкиничі Нововолинської громади поділилися історіями з подій Другої світової війни. Розповіли чим відрізнялися німці від рашистів.

Про це повідомляє користувачка Ірина Бондар на своїй сторінці у фейсбуці.

8 травня Україна разом зі світом відзначала День пам'яті та примирення, присвячений пам'яті жертв Другої світової війни. Цей день символізує не тріумф переможців над переможеними. Це нагадування про страшну катастрофу, яку не можна повторити.

Українці воювали на боці антигітлерівської коаліції у складі Червоної армії, армій західних союзників і підпільних рухів Опору. Здійснили значний внесок у перемогу над нацизмом.

Для окремих держав, події світової війни стали ідеологічною основою для культу перемоги. Вони не винесли ніяких уроків з минулого.

Сьогодні влада росії зруйнувала систему міжнародних відносин, заснованої державами-переможцями Другої світової війни. Вона більше нагадує гітлерівську Німеччину 1930-х років.\

 

До Дня пам'яті і примирення Іра Боднар, Наталія Яковинець, Юрій Велінець та відеооператор Дмитро Вавринюк  провели опитування старожилів Тишкович, Гряд, Низкинич, які є свідками Другої світової війни.

 Очевидці світової війни розповіли історії свого життя. Під час спілкування  респонденти  порівнювали події Другої світової війни і агресію Росії проти України. За словами старожилів, німці  були «культурнішими»й не проявляли такої жорстокості.

Детальніше ознайомитися із історіями Другої світової війни ви зможете у відеорепортажі.

Після перемоги у російсько-українській війні, Український народ отримає нове державне свято перемоги над сучасним російським нацизмом. Героїв, які віддали своє життя задля майбутнього України, завжди шанобливо згадуватимуть, як і українців, які загинули в роки Другої світової війни.

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024