550 великодніх смаколиків іваничівські господині передали на передову

22 Квітня 2022, 08:29
550 великодніх смаколиків іваничівські господині передали на передову 876
550 великодніх смаколиків іваничівські господині передали на передову

550 великодніх смаколиків для військових передали з Іваничівщини на Харківщину. 

Про це пише БУГ.

Місцеві мешканці зорганізувалися і власноруч напекли паски за два дні. Також на Миколаївщину передали понад 70 пасочок, які пекли господині села Заболотці Литовезької громади.

Волонтери і мешканці Іваничівської громади напередодні великодніх свят не забули про українських військових, які захищають нас від російського агресора на сході України і теж потребують святкового настрою. Вони передали бійцям не лише майже 500 порцій «сухого» борщу, який виготовляють власноруч, а й спекли для них 550 пасок.

Читайте також: Громада спокійного сну: волонтери з Нововолинська роблять ліжка і шиють подушки для ЗСУ і переселенців

Жителі Іваничівської і Литовезької громад зібрали необхідні продукти, а одна з місцевих газдинь спекла біля 150 пасок у своїй печі.

Також смаколики приносили всі охочі. Навіть декілька пасок спекла і передала одна з місцевих мешканок, яка наразі перебуває в Польщі, але не забуває про рідну країну.

Читайте також: Мрію про перемогу: колишній волонтер Корпусу Миру – про життя в Нововолинську та допомогу Україні

Окрім пасок, жителі Іваничів передали військовим 12 літрів хрону, сало і сушку. До великодніх ласощів додали листівки, які намалювали місцеві діти.

Організували збір і випічку пасок волонтери, які налагодили виробництво «сухого» борщу, і щоденно, з ранку і до ночі готують сухі овочеві набори для військових. Напередодні Великодня вони вирішили, окрім чергової партії борщових наборів, передати на передову в Харків ще й паски. Аби військові, які щохвилини ризикують своїми життями заради захисту рідної країни від російських окупантів, теж хоч трошки відчули дух найбільшого християнського свята.

Читайте також: «За популярністю та вигодою не ганяємось»: як волонтер/к/и по всьому світу рятують Україну

Активістки дали клич і жителі двох громад: Іваничівської і Литовезької залюбки відгукнулися і лише за два дні спекли майже 600 пасок.

Господині села Заболотці випікали великодні смаколики нашим захисникам на Миколаївщині. Дівчатам вдалось за день приготувати понад 70 пасочок. До кожної коробки великодньої випічки прикріплювали листи і малюнки, які напередодні зробили учні Заболотцівського ліцею.

 

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39