На території Любешівського лісництва розташований мисливський вольєр

04 Квітня 2022, 09:04
На території Любешівського лісництва розташований мисливський вольєр 659
На території Любешівського лісництва розташований мисливський вольєр

Площа вольєра – 2,1 га. З них 9,3  відвели під розведення оленя благородного: десять самиць та два самця оленів оселились тут у листопаді 2021 року.

Про це йдеться на сторінці Я люблю Любешів у фейсбуці.

«Акцент на вольєрному господарстві – задача поставлена нам начальником Волинського ОУЛМГ Олександром Кватирком. Посилено працюємо над цим напрямком, виправляємо ситуацію після спалаху африканської чуми три роки тому, яка поставила під загрозу популяцію дикого кабана та пастерильозу у оленів. Робота триває, усі зусилля – задля гарного результату», – розповідає директор підприємства Олег Павляшик.

Розведення відбувається в напівдиких умовах. Площа ділянки напряму залежить від кількості поголів’я. Огорожа повинна витримувати напади хижаків. Під час вибору місця слід вважати, що взимку та влітку тварини мешкають в гущині лісу, а на весні та восени – на луках та коло боліт.

Вольєр являє собою величезне пасовище, тварини не потребують закритих приміщень. Великий простір випасу дозволяє оленям харчуватись у наближених до природніх умовах. Наявна природня й водойма та укриття від вітру чи то жаркого сонця.

Попри наближені до природніх умови, для підгодівлі копитних лісівники використовують найбільш «привабливі» корма. Із різних видів сіна, у першу чергу, олені з’їдають садове та лісове різнотрав’я.

Більшість рослинних кормів бідні солями натрію, кальцію та багатьма мікроелементами, це є причиною мінерального голодування, явища розповсюдженого між травоїдними. 

Молодняк оленя, самиці, що годують дитинчат та самці з неокостенілими рогами потребують мінеральної підгодівлі.

У оленів, забезпечених мінералізованими кормами, роги ростуть гіллястими та більш симетричними, ніж в тварин, позбавлених такого роду кормів.

 

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024