У Нововолинську судили двох чоловіків за незаконну купівлю та зберігання боєприпасів

31 Березня 2022, 22:06
У Нововолинську судили двох чоловіків за незаконну купівлю та зберігання боєприпасів 290
У Нововолинську судили двох чоловіків за незаконну купівлю та зберігання боєприпасів

Як стало відомо із ухвали суду, чоловік знайшовши боєприпаси, добровільно здав їх працівникам полії, чим звільнив себе від покарання.

Ухвала суду – від 29 березня. Інформацію повідомляють на сайті БУГ.

Згідно вироку для ще одного обвинуваченого від 24-го березня 2022-го року, мешканця Нововолинська покарали на 3 роки позбавлення волі за незаконне зберігання патронів.

Відповідно до ч. 3 ст. 263 КК України звільняється від відповідальності особа, яка вчинила злочин, передбачений частинами першою або другою цієї ж статті, якщо вона добровільно здала органам влади зброю, бойові припаси, вибухові пристрої та речовини.

31-го січня 2022-го року житель села Будятичі перебуваючи у лісі знайшов та забрав додому предмети, зовні схожі на патрони у кількості 50 штук. 3 лютого в ході проведення огляду місця події, працівники поліції було вилучено боєприпаси.

В підготовчому судовому засіданні було вказано, що обвинувачений добровільно здав поліцейським знайдених 50 патронів, тому прокурор не заперечив щодо наданого клопотання про звільнення чоловіка від відповідальності. Крім того, додав, що є наявна підстава звільнити чоловіка від кримінальної відповідальності за ч. 1 ст. 263 КК України.

Інший же обвинувачений – уродженець міста Нововолинськ, у 2017-му році придбав у особи 21 патрон. У 2020-му році в ході проведення огляду підсобного приміщення, працівниками поліції було виявлено та вилучено боєприпаси, які зберігав обвинувачений.

Суд визнав винним чоловіка за ч. 1 ст. 263 КК України за носіння, зберігання та придбанні боєприпасів без передбаченого законом дозволу та призначив покарання у виді позбавлення волі на строк 3 роки.

Прокурор Нововолинського відділу Володимир-Волинської окружної прокуратури Любов Веремчук розповіла мешканцям громади про кримінальну відповідальність у разі зберігання зброї та боєприпасів з порушенням закону.

Як зазначила прокурор, рішення суду щодо подібних випадків досить актуальне, адже стосується звільнення від кримінальної відповідальності осіб, які зберігають зброю, порушуючи закон передбачений статтею 263 КК України.

«Якщо ж громадяни знаходять зброю та боєприпаси, потрібно звернутись до поліції на підставі звільнити їх від кримінальної відповідальності, оскільки було добровільно здано знахідку», – додала Любов Веремчук.

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024