Депутати Іваничівської райради просять захистити власників «євроблях» від тиску поліції

21 Грудня 2017, 19:04
1439

Під час останньої сесії Іваничівської районної ради депутат Віктор Дорошук виступив із пропозицією написати звернення головам ОДА, облради, керівникам фіскальної служби, правоохоронних структур області аби припинити тиск зі сторони поліції на власників автівок із іноземною реєстрацією.

Депутат вважає, що масово зупиняти транспортні засоби на єврономерах та перевіряти, чи авто зареєстроване, це повноваження не поліцейських, а митників, - повідомляє БУГ.

«...Повну законністьперебування цих авто на території України перевірити може тільки митниця. Перевірка здійснюється на митних постах, поліція не має права передавати документи іншим інстанціям.

Давайте напишемо звернення головам ОДА, облради, очільникам правоохоронних структур, фіскальної служби, щоб поки вирішуватиметься питання авто на іноземній реєстрації в Києві, унеможливити тиск на водіїв. Хай ці перевірки виконуються у законний спосіб. Бо виходить так: доки «на верхах» вони щось думають, то тут на місцях починають «давити».

У Закарпатській області прийняли відповідне рішення і мер дав вказівку не тероризувати водіїв», – зазначив Віктор Дорошук, наголосивши, що не має у власності автомобіля на іноземній реєстрації.

Він навів приклад Закарпатської області, де голова ОДА Геннадій Москаль підписав розпорядження «Про тимчасовий порядок перетину кордону в пунктах пропуску Закарпатської області транспортними засобами особистого користування з іноземною реєстрацією жителями Закарпатської області». До законодавчого врегулювання цього питання Закарпатській митниці пропонувалося під час перетину митного кордону автомобілями особистого користування з іноземною реєстрацією застосовувати рівні умови щодо тимчасового порядку перетину як нерезидентами, так і жителями Закарпатської області.

До відома: нерезидентами є юридичні особи або суб’єкти підприємницької діяльності, які здійснюють діяльність в одній державі, а проживають або зареєстровані в іншій, і мають право перебувати в Україні на нерозмитнених авто протягом року з моменту в’їзду.

Колеги прийняли пропозицію Дорошука.

Видання також пише, що раніше депутати Іваничівської райради зверталися до Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України, районних рад Волинської області та обласних рад про збільшення терміну перебування в Україні автомобілів із іноземною реєстрацією на рік із платою податку до місцевого бюджету у розмірі до 5000 гривень.


 

Коментар
24/04/2024 Вівторок
23.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром