Іваничівщина: в дитячих садочках зрівняли батьківську плату за харчування

21 Грудня 2017, 08:50
Фото ілюстративне 1897
Фото ілюстративне

Депутати Іваничівської селищної ради встановили батьківську плату за харчування дітей в усіх дошкільних установах громади на 2018 рік.

Для діток, які відвідують ясельну групу це 13 гривень в день, для інших – 15 гривень, - повідомляє БУГ. 

Повну вартість харчування однієї дитини в усіх дошкільних закладах Іваничівської селищної ради на 2018 рік обрахували у таких цифрах: для дітей ясельної групи – 21 гривня у день, для дітей інших груп – 25 гривень.

Розглядаючи це питання на комісії, депутати погодилася, що діти мають повноцінно харчуватися в кожному садочку селища чи будь-якого іншого населеного пункта Іваничівської громади. Батьківську плату в дошкільному закладі Іванич порекомендували встановити у розмірі 15 гривень, в інших селах громади – 10 гривень.

Проте з таким рішенням погодилися не всі депутати. Була інша пропозиція: якщо це одна громада, то має бути однакова платня в усіх закладах.

Олександр Козюк, директор Соснинської школи, просив врахувати, що у селах багато людей не мають роботи і відповідно доходів, тому було б добре, щоб батьківська плата була 10 гривень.

Його підтримала староста села Соснина Марія Синюк, яка зазначила, що вартість харчування у садочках їх сільської ради становила 18 гривень в день: 7 гривень 20 копійок сплачували батьки і 10 гривень 80 копійок – сільська рада. Підняти батьківську плату вдвічі, вважає староста, це занадто.

-Дитячий садочок в Іваничах  відвідує багато діток з навколишніх сіл. Я це знаю. Отож батьки з цих сіл спроможні платити в Іваничах 15 гривень, а в селі – ні? Можливо в селі люди бідніше живуть. Проте якщо ми говоримо, що це одна громада, то давайте встановлювати однакову платню для усіх садочків. Чи це буде 13 чи 15 гривень, але однакову, – зазначила вчитель Іваничівської ЗОШ І-ІІІ ступеня №1-гімназія Оксана Павлюк.

В результаті, депутати більшістю голосів встановили однакову батьківську плату за харчування в усіх дошкільних закладах громади – у розмірі 15 гривень.

Своїм рішення депутати також повністю звільнили від плати за харчування тих батьків, сукупний дохід яких на кожного члена сім’ї за попередній квартал був нижчий рівня прожиткового мінімуму та тих, які отримують допомогу відповідно до Закону України «Про державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім’ям».

Не будуть сплачувати за харчування батьки або ті, що їх замінюють, якщо дитина має статус дитини-сироти, дитини, позбавленої батьківського піклування, дитини-інваліда.

Звільнені від плати за харчування діти із сімей учасників АТО та сімей загиблих учасників АТО.

Розмір плати на 50% зменшили сім’ям, де є троє і більше дітей віком до 18 років.

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024