У Нововолинську проведуть Всеукраїнську фотовиставку «Вшануй»

18 Лютого 2022, 10:06
У Нововолинську проведуть фотовиставку «Вшануй» 355
У Нововолинську проведуть фотовиставку «Вшануй»

У Нововолинському міському історичному музеї проведуть Всеукраїнську фотовиставку «Вшануй».

Подія відбудеться 18 лютого о 14:00 годині. Про це йдеться на сторінці Молодіжного центру «Нові крила».

Фотовиставка представлена фотопрезентаціями, що пройдуть у молодіжних центрах у кожній області України. Нововолинськ є першим містом Волині, яке прийме цю виставку.

Крізь призму авторських фотографій французького фотографа українського походження Юрія Білака українські сім’ї розповідають історій своїх близьких – загиблих на війні з Росією.

Читайте також: Школярі з Нововолинська креативно привітали вчителів з Днем всіх закоханих 

Увічнення пам’яті полеглих, популяризація їхніх подвигів на державному рівні є вкрай необхідним завданням як з морально-етичних міркувань, так і задля консолідації суспільства, формування єдиної національної пам’яті та ідентичності.

Тому, з метою гідного вшанування громадянської мужності учасників подій Революції Гідності та російсько-української війни, Міністерство молоді та спорту України та Державна установа Всеукраїнський молодіжний центр та Молодіжний центр "Нові крила" проводить Всеукраїнську акцію «Вшануй».

Вперше на Волині!
Вперше на Волині!

Кожна сім’я обрала одну сімейну реліквію – річ, яка є найпам’ятнішим нагадуванням про загиблого: куртка, гітара, лицарські обладунки, книги. Ці родинні артефакти уособлюють своєрідне продовження відсутньої на фото людини.

Виставки покликані змінити ставлення суспільства до понять «герой», «жертва», «агресор» та переосмислити шанування героїв.

 

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024