У Нововолинську судили пенсіонера за напад на жінку та перелом руки

17 Лютого 2022, 18:04
У Нововолинську судили пенсіонера за напад на жінку та перелом руки 448
У Нововолинську судили пенсіонера за напад на жінку та перелом руки

Судили уродженця Нововолинська – пенсіонера за те, що в ході конфлікту, штовхнув жінку чим спричинив перелом її руки.

Про це йдеться у вироку суду від 8 лютого, передає Район.Іваничі.

Покараний 2 липня 2021 року сварився з сусідкою, умисно штовхнув її руками. В результаті та втратила рівновагу, впала на витягнуту ліву руку, отримала закритий перелом кістки зі зміщенням. Згідно з висновком судово-медичної експертизи травма належать до категорії середньої тяжкості.

Читайте також: У Нововолинську через безвідповідальність матері госпіталізували дитину 

У судовому засіданні обвинувачений повністю визнав себе винним у вчиненні злочину (стаття 128 КК України). Зізнався, що перед конфліктом приїхав на автомобілі до свого під'їзду, там також проживає потерпіла. Жінка зробила йому зауваження з приводу місця паркування та пригрозила за таке в майбутньому пошкодити  шини. Тому й виникла сварка, сусідка перечепилася ногами за власне взуття і впала на сідниці, оперлася на руку. 

Пенсіонер покаявся та попросив вибачення у потерпілої та суворо не карати. Сказав, що готовий повністю відшкодувати потерпілій завдану матеріальну шкоду, а щодо моральної, то вважає суму у 10 тисяч гривень непосильною для нього. Адже він утримує сім'ю (дружину та онуку) лише на пенсію.

Читайте також: Лікарка з Нововолинська розповіла чи можна розтираи хворих дітей алкоголем 

Потерпіла в суді розповіла, що обвинувачений на власній машині двічі під'їхав до під'їзду їхнього жилого будинку, де в цей час вона вивісила випрану мокру білизну. Вона розізлилася і вийшла до пенсіонера. Він в грубій формі сказав їй відійти від нього і штовхнув руками, внаслідок чого потерпіла впала на землю і відчула різкий біль в руці. Вона самотужки піднялася, пішла в квартиру і викликала поліцію. Працівники викликали швидку допомогу та склали заяву про вчинення кримінального правопорушення. 

Після обстежень встановили діагноз: перелом руки із зміщенням. Наголошує, що переносила сильний біль, на даний час страждає посттравматичним синдромом області ключиці, не може виконувати фізичну працю, у неї порушений сон, звичний спосіб життя. 

Читайте також: В жительки Іваничів вилучать пса, який напав на перехожого

Пенсіонера визнали винним у вчиненні злочину, передбаченого статтею 128 КК України і призначили йому покарання у вигляді позбавлення волі на один рік.

Згідно зі статтею 75 КК України чоловіка звільнили від покарання та призначили рік випробувального періоду (стаття 76 КК України).

Його обов`язки: періодично з`являтися для реєстрації до правоохоронців, повідомляти про зміну місця проживання.

Пенсіонера зобов'язали сплатити потерпілій 2 тисячі гривень на відшкодування матеріальної шкоди та 5 тисяч – моральної.

Читайте також: Нововолинську лікарню обладнали новою кисневою станцією 

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024