У Нововолинську судили підприємця за сплату податків в «Луганську народну республіку»

17 Лютого 2022, 13:04
У Нововолинську судили підприємця за сплату податків в «Луганську народну республіку» 500
У Нововолинську судили підприємця за сплату податків в «Луганську народну республіку»

Нововолинський міський суд виніс вирок уродженцю Республіки Вірменія, громадянину України, який здійснював незаконну підприємницьку діяльність на території тимчасово окупованої Луганської області та Нововолинська.

Про це йдеться у судовому вироку від 14 лютого, передає Район.Іваничі.

Підсудний працює головним технологом  на шахті Бужанська. 

У період до 10 квітня 2018 року він перебував на тимчасово окупованій території України – у місті Ровеньки Луганської області.

Читайте також: У Нововолинську з будинку вкрали телефон та інструменти 

10 червня 2018 року здійснив реєстрацію в так званій «Державній податковій інспекції Державного комітету податків і зборів Луганської народної Республіки» як фізична особа-підприємець.

З 10 квітня 2018 року по 25 березня 2019 року, та з 6 по 9 липня 2019 – на тимчасово окупованій території України – Ровеньки Луганської області, та з 9 по 23 липня 2019 року на території Нововолинська торгував продуктами харчування, господарськими товарами та напоями у неспеціалізованих магазинах.

За це отримав дохід у розмірі 4,4 мільйона російських рублів. З них на користь окупаційної адміністрації Росії сплатив 262,9 тисячі російських рублів податку. Згідно з офіційним курсом НБУ гривні до рубля – це 64,6 тисячі гривень.

«Горе-підприємець» призупинив діяльність 23 липня 2019 року.

Читайте також: У Нововолинську через безвідповідальність матері госпіталізували дитину 

Проти нього порушили кримінальне провадження за частиною 1 статті 110-2 КК України (умисні дії у фінансуванні зміни меж території та державного кордону України на порушення порядку, встановленого Конституцією України).

«Бізнесмена» визнали винним у вчиненні злочину (частина 1 статті 110-2 КК України) та призначили покарання у вигляді позбавлення волі на три роки та заборонили займатись підприємницькою діяльністю у сфері торгівлі товарами на один рік без конфіскації майна.

Та на підставі статті 75, статті 76 КК України його звільнити від відбування основного покарання, якщо він протягом одного року та шести місяців не вчинить нового злочину і виконає покладені на нього обов`язки: періодично з`являтися для реєстрації в правоохоронних органах; повідомляти про зміну місця свого проживання, роботи або навчання.

Читайте також: Працівницю Нововолинського заводу покарали за зламаний ніс чоловіка 

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024