В Іваничівській громаді створили опорний заклад освіти

02 Лютого 2022, 12:07
В Іваничівській громаді створили опорний заклад освіти 830
В Іваничівській громаді створили опорний заклад освіти

На сесії селищної ради прийняли рішення про присвоєння статусу опорного закладу освіти Комунальному закладу загальної середньої освіти «Іваничівський ліцей №1 Іваничівської селищної ради Волинської області». 

Подія відбулася 28 січня. Про це йдеться на сайті Іваничівської селищної ради.

Закон України «Про повну загальну середню освіту»  дає визначення: «Опорний заклад освіти – це місце загальної середньої освіти, що має у своєму складі філії та/або здійснює підвезення учнів, педагогогів до цього закладу і у зворотному напрямку. Також забезпечений кваліфікованими вчителями, має сучасну матеріально-технічну і навчально-методичну базу, безпечне освітнє середовище. Спроможний відповідно до вимог цього Закону забезпечувати здобуття на належному рівні початкової, базової та/або профільної середньої освіти на рівні державних стандартів».

Визначення дає право засновникам створювати опорні заклади освіти в трьох  варіантах:

1) опорна школа+ філії+ підвезення

2) опорна школа+ філії

3) опорна школа+ підвезення.

Іваничівська селищна рада прийняла рішення відповідно до третього  варіанту, оскільки, до Іваничівського ліцею підвозяться діти із  сіл Долинка та Романівка. В 2020 році ліквідували початкову школу, відповідно до рішення Іваничівської селищної ради від 26.06.2020 №53/11 «Про ліквідацію Долинківської початкової школи» і учні 1-4 класів довозяться в Ліцей №1.

Відповідно до «Положення про опорний заклад освіти» кількість учнів опорного закладу освіти повинно становити не менш як 200 осіб. Ця вимога дотримана оскільки  в Іваничівському ліцеї №1 навчається в цьому навчальному році 641 учень.

 

Статус опорного закладу освіти дасть  можливість Іваничівському ліцею №1 брати участь у проєктах, які плануються на рівні держави, з метою залучення коштів для  покращення  матеріально- технічної  бази школи. 

Коментар
28/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024