У Нововолинську лікаря-хірурга з 40-річним стажем провели на заслужений відпочинок

22 Січня 2022, 12:40
У Нововолинську лікаря-хірурга з 40-річним стажем провели на заслужений відпочинок 398
У Нововолинську лікаря-хірурга з 40-річним стажем провели на заслужений відпочинок

Лікаря-хірурга Нововолинської лікарні Степана Дмитрука провели на заслужений відпочинок.

Більше 40 років діяльності в Нововолинській лікарні, був у бригаді лікарів, яких спрямували у Чорнобиль, не одному поколінню хірургів передав власний досвід, йдеться на сторінці медзакладу у фейсбуці.

Вперше Степан Семенович переступив поріг Нововолинської ЦМЛ у 1978 році інтерном. Лікар один із тих, хто сформував потужну хірургічну службу. Медичний директор Ігор Винницький пригадує, як Степан Семенович вперше доручив провести апендектомію.

«Дякуємо за науку! Ви розповідали за власний досвід. Пропрацювали ургентним хірургом від дзвінка до дзвінка і врятували життя сотням пацієнтів. Прикро відпускати такого спеціаліста, але водночас спокійно. Степан Семенович передав свій досвід і молодому поколінню. Горді, що в хірургічній службі відбувається плановий перехід. У нас є три покоління лапароскопічних хірургів – і це гідний показник. Глибока шана, повага та уклін за вклад у те, щоб лікарня росла та розвивалася», – зазначили директор КНП «НЦМЛ» Олег Шипелик, медичний директор Ігор Винницький, завідувач хірургічного відділення Іван Пасічник.

Слова вдячності висловили усі колеги, хірурги, голова профспілки НЦМЛ Ірина Сачук. Заступниця міського голови Бориса Карпуса Вікторія Скриннік вручила подяку за багаторічну працю та вірне служіння своїй професії 

За досягнення високих показників у роботі, значний особистий внесок у розвиток охорони здоров‘я Нововолинська та у зв'язку з виходом на заслужений відпочинок, відзначили грамотою від управління КНП «Нововолинська центральна міська лікарня».

Щиро бажаємо Степану Семеновичу насолоджуватися наступним кроком життя! Обіцяємо, не підведемо Міцного вам здоров’я та довгих років життя!

А Степан Семенович каже, що буде з усмішкою згадувати незабутні роки роботи в хірургії. Колегам бажає наснаги до праці, сміливості, цілеспрямованості та любові до людських доль.

Невідкладна допомога та ургентна служба – коли потрібно швидко приймати рішення, адже ціною може стати людське життя. Позаду багато історій. Та один із випадків, який запам’ятався хірургу – коли його викликали на приймальне відділення і перед ним стояв чоловік з металевим штирем, яким прив‘язують корову.

«Він просто стирчав зі щоки. Чоловік був у стані сп’яніння, але тримався на ногах. Стан не критичний. По зовнішньому огляду зрозумів, що штир пішов під шкіру - за щоку і до вуха. Сказав чоловіку відкрити рота і затиснути руки. Потягнув за штир і витягнув», – поділився Степан Семенович спогадами.

Коментар
19/03/2024 Вівторок
19.03.2024
18.03.2024
17.03.2024