«Волинська різдвяна містерія»: школярка з Іваничів перемогла на обласному конкурсы мистецтв

14 Січня 2022, 20:04
«Волинська різдвяна містерія»: школярка з Іваничів перемогла на обласному конкурсы мистецтв 405
«Волинська різдвяна містерія»: школярка з Іваничів перемогла на обласному конкурсы мистецтв

Вихованка гуртка «Флористика та живопис» з Іваничів перемогла на обласного конкурсі «Волинська різдвяна містерія».

Подія відбулася 12 січня. Про це йдеться на сторінці комунального закладу «Центр культури, дозвілля та спорту Іваничівської селищної ради».

В Обласному науково-методичному центрі культури (директорка Л.Рожнова) підбили підсумки обласного конкурсу звичаєво-традиційної атрибутики різдвяно-новорічних свят «Волинська різдвяна містерія».

 

Конкурс проводиться з метою відродження народних традицій, вивчення, збереження та популяризації звичаїв та обрядів, пов'язаних зі святкуванням Різдва Христового, Нового року, Водохреща, розвитку духовності, виховання дітей та молоді на зразках традиційної народної культури, виявлення найбільш талановитих учасників, зацікавлення декоративно-прикладним мистецтвом, підвищення рівня знань та розвитку творчих навиків.

 

 

На конкурсі представили 106 творчих робіт, з них у номінації «Різдвяна атрибутика» – 20 та «Декоративна композиція» – 86. Згідно рішення журі, 28 учасників нагородили дипломами І, ІІ, ІІІ ступеня, всі інші – подяками за участь. Також журі конкурсу відмітило високу майстерність авторів, творчий підхід, поєднання традиційних атрибутів з новими техніками і сучасними матеріалами.

 

 

«Дуже приємно, що професійне журі конкурсу відмітило високий рівень робіт вихованців гуртків нашого Центру та присудило Олександрі Бучман, вихованці гуртка «Флористика та живопис», у номінації «Декоративна композиція» за малюнок на склі «Різдвяна ніч» друге призове місце. Вітаємо Олександру та керівника гуртка Ірину Полякову з перемогою!!!», – йдеться у повідомленні.

 

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024