Пожежа в Іваничах: врятували 6 людей

04 Січня 2022, 19:20
Пожежа в Іваничах: врятували 6 людей 2328
Пожежа в Іваничах: врятували 6 людей

В селищі Іваничі трапилася пожежа, де могло постраждати п'ятеро дітей та дорослий чоловік.

Подія відбулася 1 січня. Про це пишуть на сайті рятувальників Волинської області.

Начальник 18 Державної пожежно-рятувальної частини селища Іваничі ГУ ДСНС у Волинській області майор служби цивільного захисту Олександр Хом’як поспішав у розташування підрозділу для проведення ранкової зміни рятувальників.

В одній з осель селища він помітив густий дим, що йшов з-під даху житлового будинку.

Рятувальник оцінив обстановку та підбіг до будинку. 

Двері  оселі були зачинені, отож він почав стукати у вікна, аби розбудити господаря і людей, що спали люди після святкування Нового року. 

Нарешті вдалося розбудити одну з дівчат, що була в будинку і вона відкрила двері. Олександр Хом’як вскочив  у кімнату підняв другу дівчину, вивів на їх вулицю. 

Повернувся, щоб обстежити усі приміщення  в будинку. У другій кімнаті він знайшов трьох хлопців та вивів на свіже повітря. 

Після цього провів повторний огляд і в третій кімнаті виявив сплячого власника будинку, якого теж вивів із задимленої хати. Швидко організував евакуацію матеріальних цінностей з будинку – разом із сином власника вони винесли на вулицю цінні папери, документи, електротехніку телевізор, комп’ютер.

На місце події прибула чергова варта служби 101 і Олександр Хом’як, як начальник частини, очолив ліквідацію пожежі, відключив електроенергію в коридорі будівлі, а також  на загальному  щитку на вулиці.

Вогонь, який вирував на горищі оселі, приборкали працівники місцевої 18-ї ДПРЧ 5-ї ДПРЧ Нововолинська ГУДСНС  України у Волинській області. Знищено тільки 10 м2 перекриття, речі домашнього вжитку, пошкоджено 10 м2 даху, 15 м2 стін. Ймовірною причиною виникнення пожежі стало коротке замикання електромережі.

Завдяки оперативному реагуванню та рішучим діям начальника 18-ї Державної пожежно-рятувальної частини  ГУ ДСНС у Волинській області  майора служби цивільного захисту Олександра Хом’яка врятували шість життів (п’ятьох юнаків віком 16-18 років та дорослого чоловіка), пожежа була ліквідована з мінімальними збитками.

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024