За скільки придбати домашнього улюбленця: базарний день у Нововолинську

02 Листопада 2021, 12:41
а ринку Нововолинська можна придбати домашнього улюбленця 1589
а ринку Нововолинська можна придбати домашнього улюбленця

На ринку в Нововолинську можна не лише придбати продукти харчування, одяг чи взуття, тут також пропонують стати власником домашніх тварин. Їх можна як купити, так і взяти безоплатно.

Як обрати домашнього улюбленця дізналася кореспондентка Район. Іваничі.

Заходжу на міський базар. Тут, як завжди людно. Хто купує, хто продає, хтось, не зважає на карантинні обмеження, обіймає старих знайомих.

Біля входу в ринок, бачу натовп. Тут пропонують придбати кошенят та щенят. 

Відвідувачі ринку шукають домашніх улюбленців
Відвідувачі ринку шукають домашніх улюбленців

Підходжу до усміхненої жінки, яка тримає на руках руде кошеня.

Розповідає, що тварині три місяці. Його нещодавно під двері їй підкинули. Був дуже хворим, кульгав. Жінка купувала йому ліки, як дитину виходжувала. Та в неї своїх – троє. Не може собі залишити. Віддає безоплатно. Хоче, щоб потрапив в добрі руки.

Бездомне кошеня
Бездомне кошеня

Жінка також розповіла, що працює в аптеці. Буває, що й на роботу під двері приносять котів і залишають. 

Кішка для якої шукають власників любить їсти риб'ячі голови. Хоч і рештою їжі – не перебирає. 

Кошенята чекають господарів
Кошенята чекають господарів

Також на ринок принесли кішку Фішку. Їй два місяці. Віддають безоплатно, адже улюблена кішка народила таких п'ятеро. Всіх віддали вже. 

Зі слів власниці, тварина привчене до туалету, їсть усе, що вдома є. І зупу любить, і каші. Та найбільше до душі – рибні нутрощі.

Жінки розповіли, що часто виходять з тваринами на ринок. Зазвичай, їх забирають.

Підходжу до ще однієї дівчини з котом.

«В нас вдома є власна кішка сіамської породи, то ми троє кошенят продали. Та по сусідству є бездомні тварини, опікуємось ними. Вирішила їхніх малюків віддати в добрі руки, безоплатно. Тому й прийшла з ним сьогодні» – розповідає співрозмовниця.

Бездомне кошеня чекає на господаря
Бездомне кошеня чекає на господаря

Зі слів дівчини, тварина любить їсти каші, овочеві пюре, котячий корм. Тричі виносила його на ринок, та поки не забрали. В них квартира – невелика, не можуть всіх собі лишити. Вже й блохи їй вивели.

Кошеня чекає на нового власника
Кошеня чекає на нового власника

 

Крім котів, на власників чекають і собаки. двоє друзів принесло щенят породи такса. Отримати таких домашніх улюбленців можна вже платно. Вартість тварини чоловічої статі — 1900 гривень, жіночої – 1600.

Власники щенят
Власники щенят

«Продаємо вже п'ять тижнів, нам трохи тісно з ними у квартирі. Їм – по два місяці. Придбали лише одного. Ми на ринку з ними – вдруге», – розповіли власники тварин.

Люблять варені курячі шийки, реберця, каші з м'ясом, овочеві пюре. Діти зізналися, що не хочуть їх продавати. Та батьки кажуть, що їм всім буде тісно у квартирі.

Мама щеняток, які чекають свого власника
Мама щеняток, які чекають свого власника

 

Під час розмови з власницею кішки Фішка, підходить чоловік, каже, що забирає тварину. Для того, щоб росла здорова, він дає власниці тварини гроші. Каже, що це така традиція.

Кошеня забрали на подарунок дружині
Кошеня забрали на подарунок дружині

 

«Це на подарунок дружині. Ми котів дуже любимо, тримали вдома і раніше. Хоч живемо в квартирі у Нововолинську, та не уявляємо своє життя без домашніх улюбленців. Попередня – пішла з дому і не повернулася», – розповідає новоспечений власник Фішки.

Відвідувачі ринку розповідають, що тварин тут виносять часто. Можна, як купити, так і взяти безоплатно. Головне, бажання і любов.

Собака породи такса
Собака породи такса

Щенята породи такса
Щенята породи такса

На ринку Нововолинська можна придбати щенят
На ринку Нововолинська можна придбати щенят

 

 

 

 

 

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39