Яка доля чекає шахту №7 Литовезької громади: міфи та реальність

25 Жовтня 2021, 09:52
Яка доля чекає шахту №7, що на Іваничівщині 1215
Яка доля чекає шахту №7, що на Іваничівщині

Депутати Литовезької громади прийняли рішення передати шахту №7 на утилізацію приватній компанії «Сонарсен», що ж це за підприємство та яка подальша доля копальні, пояснює очільниця громади Олена Касянчук.

Інформацію повідомила кореспондентка Район. Іваничі.

В соцмережах ширяться чутки про те, що шахту №7, яка знаходиться на балансі Литовезької громади передали на користування місцевому цементному заводу. Олена Касянчук цю версію спростовує.

З її слів, компанія  «Сонарсен» – це група вчених, які створюють спеціалізовані порошки на замовлення провідних інститутів України. 

Це єдине підприємство, що запропонувало повну утилізацію гірничих відвалів. Словом, переробку породи з найменшою шкодою для довкілля.

За інформацією від Олени Касянчук, компанія з якою планують співпрацю, пропонує виробництво на 15 років. Це дасть можливість працевлаштувати 500 людей.

Очільниця нагадує, що робота копальні впливає на забруднення довкілля. На оселі місцевих мешканців з шахти здуває приблизно 170 вагонів пилу щорічно. 

Також відходи виробництва отруюють ґрунтові води. За її словами, до них потрапляє в рік 40 000 тонн сірчаної кислоти.

Олена Касянчук зазначила, що співпраця також надає можливість створити в Литовезькій громаді 120 оновлених футбольних полів.

 

 

 

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024