Як безпечно купувади одяг в секонд-хенді: поради від лікарки-дерматологині

11 Жовтня 2021, 13:01
Лікарка-дерматологиня Катерина Бакіко 1024
Лікарка-дерматологиня Катерина Бакіко

Як купувати одяг  та інші речі побутового вжитку в секонд-хенді без шкоди для здоров'я, розповідає лікарка-дерматологиня Катерина Бакіко.

Інформацію опублікували 8 жовтня. Її повідомила в себе на сторінці у фейсбуці Катерина Бакіко. 

Лікарка дерматологиня працює у приватному медичному закладі Львова, та народилася у Нововолинську.

А ви користуєтесь секонд-хендом? Я – так. Можна сказати, з дитинства, бо мала старшого брата, і одяг, іграшки по спадковості переходили до мене. Зараз намагаюсь берегти природу, тому стараюсь сортувати сміття, іноді купую техніку, книги чи одяг на так званому секонд-хенді», – йдеться у повідомленні.

Поради щодо безпечного використання.

1. Завжди мийте чи очищайте або ж періть речі, які ви щойно купили. Прати варто при температурі не нижче 60 градусів та не  менше 30 хвилин. Лікарка рекомендує також прасування.Взуття чи інші речі необхідно продезінфікувати. Це стосується не лише речей з магазинів. Навіть, якщо їх віддали вам рідні чи друзі.

2. Іграшки перед купівлею необхідно ретельно оглянути. Обдивитися чи нема на них поломок. Важливо, щоб вони були безпечними для дитини.

3. Лікарка не радить купувати вживані автокрісла та шоломи для дітей. Адже їх могли не належно зберігати. Це речі, які необхідно ретельно вибирати. Тому рекомендують використовувати лише нові.

4. Не варто використовувати не нові дитячі ліжечка. Адже стандарти виготовлення змінились у 2011 році. Ці меблі мають бути максимально безпечними для дитини.

5. Дерматологиня наголошує, що уважно перевіряти необхідно і високі годувальні крісла, візочки. Варто глянути чи вони цілісні та стійкі. 

6. Не можна купувати на секонд-хенді косметику, кисті для макіяжу. Вони можуть містити часточки крові, мікроорганізми попереднього власника. Могли бути відкриті довгий період, неправильно зберігатись. Зі слів лікарки, ні в якому разі не тестуйте косметики у магазині. Це може спровокувати майбутні хвороби шкіри. 

7. Не варто купувати вживану білизну, купальники, багаторазові підгузники та прокладки. Вони можуть містити хвороботворні бактерії від інших людей.

8. Якщо купуєте меблі, оглядайте щілини на наявність клопів та їхніх екскрементів.

9. Не найкраща ідея купувати ліки в інших людей, через ризик неправильного зберігання.

Катерина Бакіко наголошує, що при правильному використанні та очищені, вживані речі можуть прослужити вам безпечно та дуже довго.

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024