У Нововолинській лікарні продовжують знайомство з лікарями

10 Жовтня 2021, 15:08
Юрій Фіц 703
Юрій Фіц

У Нововолинській лікарні продовжують знайомство з лікарями, нині – це хірург-проктолог Юрій Фіц.

Інформацію повідомили 9 жовтня. Про це пишуть на сторінці Нововолинської центральної міської лікарні.

До уваги пропонують знайомство з Юрієм Фіцом – хірургом-проктологом, медичним директор з хірургічної допомоги КНП «НЦМЛ».

Він – уродженець Нововолинська. Після закінчення ЗОШ номеродин вступив до Тернопільського державного медичного університету, навчання в якому закінчив у 2011 році. І вже з 2014-го, після закінчення інтернатури, працює у місцевій лікарні.
Як розповідає Юрій Фіц, спочатку працював хірургом, а через три роки став хірургом-проктологом.
« У 2005 році трагічно загинув мій батько. Саме в цей час я вступав до університету. Оскільки, вступив на платну форму навчання, були сумніви, чи варто навчатися, адже настав скрутний час в сім’ї . Не було можливості платити за навчання. Але завдяки мамі, яка відговорила мене кидати університет, все ж таки вивчився на лікаря», – розповів лікар.
Для того, щоб платити за навчання, разом із мамою дуже важко працювали. Крім цього, ще зі школи займався музикою, грав на музичних інструментах. Завдяки таким навичкам, знаходив заробіток, грав на весіллях і бенкетах. Так і вдавалося назбирати кошти на оплату за навчання. А після другого курсу ціле літо працював на швидкій. Наступного літа теж був «на заробітках».

Згодом, за активну участь в житті навчального закладу перевели на державну форму навчання, що значно полегшило і сам процес здобуття освіти.

Після навчання, проходив інтернатуру в Луцьку і Нововолинську.

Спочатку хотів стати урологом. Ходив на практику до місцевих лікарів.

Навіть ще під час навчання всі вихідні проводив у лікарні поруч зі спеціалістами, вивчав урологію. Потім прийняв рішення стати хірургом, про що зараз зовсім не шкодує.

Лікар зазначає, що адаптуватися до нового напрямку роботи було неважко, адже весь час знаходився поруч із старшими спеціалістами, які допомагали. Та й раніше, ще під час інтернатури, чергував у хірургічному відділенні та практикувався в хірургії.

Наразі ж у лікаря продовжується процес удосконалення професійних навичок. 

Декілька разів на рік пан Юрій їздить на навчання, конференції і майстер-класи до фахівців із провідних клінік Львова та Києва.

«З усієї практики найбільше запам’ятався перший робочий день у лікарні. Відразу заступив на чергування в хірургічному відділенні. Тоді посеред ночі привезли молоду пацієнтку, якій я вирізав апендицит. Вона була дуже налякана і переживала, бо я був не набагато старшим за неї. Але все склалося добре», – розповідає пан Юрій
Багато людей залишилися задоволені результатами роботи.
Чоловіка підтримує дружина, її робота також тісно пов’язана з медициною. 

Звернутися за консультацією та більш детальною інформацією можна за номером телефону 097 621 38 76.

Коментар
24/04/2024 Вівторок
23.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром