Рахунки підприємств теплопостачання повинні бути розблоковані до 15 жовтня

09 Жовтня 2021, 10:36
Рахунки підприємств теплопостачання повинні бути розблоковані до 15 жовтня 301
Рахунки підприємств теплопостачання повинні бути розблоковані до 15 жовтня

Днями між урядом, НАК «Нафтогаз України», Офісом президента України та Асоціацією міст України був укладений меморандум, який передбачив низку домовленостей, спрямованих на врегулювання проблемних питань у сфері постачання теплової енергії та постачання гарячої води в опалювальному періоді 2021/2022 рр.

Про це Район.in.ua інформує Волинське регіональне відділення Асоціації міст України. 

Сторони досягли домовленості щодо розблокування до 15 жовтня рахунків підприємств теплопостачання, арештованих через заборгованість по сплаті за природний газ та його розподіл. 

Рахунки залишаються заблокованими у понад 50 підприємств ТКЕ. Відзначають, що відповідно до умов укладеного Меморандуму, таке розблокування має здійснюватися без додаткових умов: без укладення мирових угод, взяття підприємствами ТКЕ на себе додаткових зобов’язань з погашення заборгованості за спожитий природний газ тощо.

Без розблокування рахунків підприємства ТКЕ не зможуть забезпечити розрахунок за поставлений природний газ, необхідний для початку та проходження опалювального сезону 2021/2022 років, відповідно не зможуть забезпечити безперервне надання в населених пунктах України послуг з теплопостачання.

Асоціація міст України буде відстежувати виконання НАК «Нафтогаз України» взятих на себе зобов’язань, оскільки в іншому випадку органи місцевого самоврядування не зможуть забезпечити, відповідно до взятих на себе згідно з меморандумом зобов’язань, безперервне надання в населених пунктах України послуг з теплопостачання.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39