Учні Заболотцівського ліцею подолали 65-кілометровий водний похід

11 Липня 2021, 11:48
Водний похід 907
Водний похід
За сприяння ВЦНПВТК та Литовезької сільської ради 9 учнів КЗ Заболотцівський ліцей здійснили водний похід 3 ступеня складності по річці Західний Буг, подолавши 65 кілометрів за чотири дні.
 
Цей похід дав можливість перевірити учасників походу на витривалість та згуртованість, навчитися застосовувати різні техніки водного туризму, долати завали та зарослі водної рослинності. Про це інформують на сторінці Литовезької громади у фейсбуці.
 
З метою ширшого залучення дітей до активного відпочинку та водного туризму, діти села Заставне мали змогу покататися на байдарках, відчути себе вправними веслувальниками.
 
У поході реалізувалася і краєзнавча мета. Учасники сплаву відвідали місця 13-ї і 12-ї прикордонних застав, слухали розповідь Ольги Сибіри (місцевої краєзнавиці та історикині) про заснування села Заставне, про міжусобні війни часів Київської Русі, про поселення Всеволож І та Всеволож ІІ, про події першої та другої світових воєн. 
 
У селі Литовеж шукали місце, де стояла Литовська Вежа, побували в урочищі «Гірка», дослідили залишки оборонних будівель лінії передпілля 90-го Володимир-Волинського прикордонного загону, відвідали пам’ятку архітектури Храм Введення Пресвятої Богородиці
 
Варто зазначити, що 46 кілометрів сплаву проходили територією Литовезької громади, 14 з яких – кордон з Республікою Польща.
 
Похід виявився для учасників хорошою школою набуття туристських навичок, вмінь, перевіркою фізичних і моральних якостей.

 
Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024