На Іваничівщині знайшли снаряди часів Другої світової війни

12 Травня 2021, 08:29
843

Поблизу села Литовеж, що на Іваничівщині, знайшли два артилерійських снаряди.

Наразі чекають на приїзд піротехніків, які відкопають вибухо-небезпечні предмети і знищать їх. Про це у коментарі БУГу розповів начальник 18 ДПРЧ Управління ДСНС України у Волинській області Олександр Хом’як.

За його словами, на артснаряди в полі, яке знаходиться поблизу Литовежа між двома лісовими масивами, натрапили «чорні» археологи і відразу повідомили про небезпечну знахідку рятувальників.

Олександр Хом’як зазначив, що поки відомо про два вибухо-небезпечні предмети, однак є ймовірність, що на цій території їх може бути більше.

Очільник іваничівських рятувальників запевнив, що снаряди знаходяться в землі й ніякої загрози для життя і здоров’я людей не несуть, навіть у разі вибуху.

«Якщо їх не торкатися, то небезпеки не має. Дачі знаходяться за кілометрів два. Не ближче. І за кілометрів три є сам Литовеж, але відстань розльоту осколків не більше 500 метрів. То навіть, якщо ці артснаряди вибухнуть, то до населеного пункту не долетять. Тим більше, що ще знаходяться в землі, приблизно на глибині 20-30 сантиметрів і поки не розкопані», – зауважив Хом’як.

Наразі чекають на приїзд піротехнічної служби з Луцька, фахівці якої викопають і знищать артснаряди, а також спеціальними приладами перевірять прилеглу територію на наявність інших боєприпасів. Якщо знайдуть ще щось, то і це розкопають, а потім ліквідують.

Коментар
28/04/2024 Неділя
28.04.2024
27.04.2024
26.04.2024