Країни Євросоюзу виходять з карантину

10 Травня 2021, 13:03
1237

Після довгих місяців локдауну Європа робить перші кроки у напрямку до нормального життя. Так, в Німеччині діють єдині обмежувальні заходи боротьби з коронавірусів, передбачені поправками до Закону про епідеміологічний захист і прийняті в кінці квітня. Але з 9 травня обмеження перестануть торкатися людей, які пройшли повну вакцинацію або перенесли Коронавірусну інфекцію.

У Греції відкрилися ресторани і чекають туристів. З 10 травня в Греції відкриються школи, а з 15 травня туристи, які зробили обидва щеплення від коронавірусу або мають при собі негативний тест на COVID-19, зможуть знову в’їжджати в країну без необхідності пройти карантин, пише Перший Діловий.

З 3 травня почала послаблювати карантин Франція. Вперше за довгі тижні зняті обмеження на пересування: до цього жителі країни повинні були залишатися в радіусі 10 кілометрів від своїх будинків, якщо мова не йшла про необхідних поїздках.

Поступово пом’якшує умови карантину та Італія. В регіонах, постраждалих від пандемії не так сильно, знову працюють відкриті тераси в ресторанах і барах, правда, тільки до 22.00 – після цього вступає в дію комендантська година. Один за іншим відкриваються музеї і кінотеатри.

У Нідерландах знову відкрилися бари і ресторани, але тільки в денний час – з 12.00 до 18.00. Комендантська година в країні скасований, і піти в непродовольчий магазин знову можна без попереднього запису. Покликати в гості тепер дозволено не одного, а двох осіб.

Після декількох місяців карантину послаблює обмеження Данія. Щоб країна швидше могла повернутися до звичного ритму життя без загрози нових спалахів захворювань, влада ввела «Коронавірусні паспорти». Отримати їх можуть ті, хто вже перехворів або вакцинувалася, а також люди з негативним тестом на коронавірус (дійсним протягом 72 годин).

Потроху повертається до нормального життя Чехія. З 3 травня там відновлена ​​роздрібна торгівля і знову почали працювати ринки.

Нагадаємо, що Запорізька і Полтавська області нарешті вийшли з «червоної» зони карантину. Про це після засідання Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій повідомив міністр Кабінету Міністрів Олег Немчінов.

Раніше повідомлялося, що за станом на початок травня багато ФОП стали скаржитися, що не зможуть отримати так звані карантинні гроші – допомога від держави. Виною всьому називають повільність працівників Пенсійного фонду України, за рахунок чого були вчасно внесені потрібні дані.

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024