Чоловік, якого у Нововолинську наздогнали поліцейські за відсутність маски у магазині, оскаржив постанову

06 Травня 2021, 14:54
6484 Джерело: фото ілюстративне

В Іваничівському районному суді розглянули у відкритому судовому засіданні справу за адміністративним позовом чоловіка, якого поліцейські зупинили в авто та склали постанову про порушення карантину в торговому центрі «Епіцентр» в Нововолинську.

Позовник просив суд скасувати постанову у справі про адміністративне правопорушення. Про це йдеться у рішенні суду від 28 квітня.

Нагадаємо, подія трапилася 25 березня. Прибувши за викликом, працівникам поліції повідомили на якому автомобілі з території магазину виїхав чоловік. Його наздогнали й склали постанову по справі про адміністративне правопорушення передбачене ч. 2 ст. 44-3 КУпАП.

25 березня чоловік, на якого склали постанову, звернувся в суд з адміністративним позовом до Головного управління Національної поліції у Волинській області про скасування постанови у справі про адміністративне правопорушення, в якому просить скасувати постанову про накладення адміністративного стягнення у виді 170 грн штрафу по справі про адміністративне правопорушення.

Обґрунтовуючи позов чоловік зазначив, що постанова є незаконною та підлягає скасуванню, оскільки у ній не вказано прізвища, імені та по батькові посадової особи, яка винесла постанову; не зазначено нормативного акту, що передбачає відповідальність за таке адміністративне правопорушення; під час розгляду справи йому не надано жодних доказів або матеріалів, що стосуються його справи.

Також поліцейський йому не роз`яснив його права та обов`язки під час розгляду справи. У зв`язку із наявністю ряду істотних порушень порядку оформлення матеріалів про адміністративні правопорушення та процедури розгляду справи, просить скасувати оскаржувану постанову та закрити провадження у справі про адмінправопорушення за відсутністю в його діях складу адміністративного правопорушення.

Чоловік зазначив, що при вході в магазин його зупинив охоронець, оскільки він був без маски, та попросив його одягти таку. Однак, він відмовився, мотивуючи тим, що в нього захисна маска відсутня, купити він її не має коштів і йому повинні видати маску при вході. На що охоронець вказав, що немає можливості видати йому маску безоплатно.

Зупинили його працівники патрульної поліції, коли він, в якості пасажира, вже поїхав з території магазину. Тоді ж, не роз`яснюючи його прав та обов`язків, не надавши будь-яких доказів, винесли щодо нього оскаржувану постанову, яку вважає незаконною.

Суд адміністративний позов задовольнив та скасував постанову про накладення на позивача адміністративного стягнення у виді 170 гривень штрафу за адміністративне правопорушення по справі про адміністративне правопорушення, передбачене частиною 2 статті 44-3 КУпАП.

Провадження у справі про адміністративне правопорушення щодо чоловіка ухвалив закрити за відсутністю в його діях складу адміністративного правопорушення.

Стягнути за рахунок бюджетних асигнувань суб`єкта владних повноважень – Головного управління Національної поліції у Волинській області на користь  позивача 454 гривні судового збору.

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024