На Волині завершили весняне обстеження доріг: результати

02 Травня 2021, 10:12
547

На Волині завершили весняне комісійне обстеження доріг державного значення – міжнародних, національних, регіональних та територіальних.

Його провели працівники нашої служби спільно з представниками відділу безпеки дорожнього руху обласного управління патрульної поліції та підприємств, що забезпечують експлуатаційне утримання цих автошляхів – ДП «Волинський облавтодор», ТзОВ «Луцькавтодор-Сервіс» та ПрАТ «Ковельське ШБУ № 63». Про це інформують у пресслужбі Служби автомобільних доріг у Волинській області

З настанням сприятливих погодних умов на окремих дорогах, якими опікуємось, вже стартували ремонтні роботи. На сьогодні дорожники працюють на об’єктах капітального або поточного середнього ремонтів на автошляхах М-19, Т-03-02, Т-03-06, Т-03-11. У планах поточного року відновлення доріг М-07, Н-22, Р-15, Р-14, Т-03-01, Т-03-05, Т-03-08, Т-18-02, Т-18-06.

На найбільш зруйнованих відрізках ряду територіальних доріг дорожнє покриття відновлюють у рамках поточного дрібного ремонту. На ділянках шляхів, що не потрапили в цьогорічний перелік об’єктів ремонту, активно проводяться роботи з ліквідації вибоїн дорожнього покриття. У місцях проведення дорожніх робіт спільною комісією здійснили перевірку їх облаштування на відповідність вимогам ДСТУ 8749:2017, недоліків не виявили.

Упродовж п’яти останніх років в області відновили чимало доріг, але ще багато перебуває в незадовільному стані. Обстеження показали, що на проїзній частині шляхів, які давно не ремонтувались, спостерігається значне утворення деформацій дорожнього покриття. Зокрема, зафіксовано понад 18 тис. м2 вибоїн та викришування на площі 28 тис.м2.

На понад 600 км шляхів потрібно поновити дорожню розмітку та зрізати чагарники у смузі відведення більше сотні кілометрів доріг. Також у списку зафіксованих комісією недоліків – відсутність 966 дорожніх знаків та 1020 сигнальних стовпчиків. Усунення недоліків, виявлених під час весняного комісійного обстеження, буде проводитись в межах коштів, що спрямовуються на експлуатаційне утримання автошляхів.

Залишається актуальною проблема самовільного встановлення рекламоносіїв та інша незаконна діяльність в смузі відведення автошляхів, найпоширеніша з яких – скидування сміття на узбіччях чи в придорожній смузі. Такі порушення також потрапили в поле зору комісії.

Під час перевірки стану доріг особливу увагу приділили відремонтованим ділянкам, по яких не минув наданий підрядником гарантійний термін. Ямковості чи інших недоліків у стані проїзної частини не виявлено. Відмічено і задовільний стан ділянок доріг М-07 та М-19, які востаннє відновлювались поточним середнім ремонтом 10 років тому у рамках підготовки в Україні чемпіонату з футболу Євро-2012. Тож без перебільшення можемо стверджувати, що на Волині дороги державного значення ремонтуються якісно.

Наступне таке комісійне обстеження проведуть восени.

Читайте також: 

Коментар
16/04/2024 Вівторок
16.04.2024
15.04.2024