Працівниця сільської ради отримала штраф за кермування напідпитку на Іваничівщині

23 Квітня 2021, 12:26
3574

Суддя Іваничівського районного суду розглянув матеріали справи про адміністративне правопорушення, що надійшли від відділу поліцейської діяльності (селища Іваничі)  про притягнення до адміністративної відповідальності працівниці Литовезької сільської ради за частиною 1 статті 130 КУпАП.

Про це йдеться в постанові суду від 16 квітня.

21 березня о 23:30 в селі Литовеж по вул. І. Франка керувала автомобілем Фольксваген Гольф перебуваючи в стані алкогольного сп`яніння. Огляд на стан сп`яніння зі згоди водійки у встановленому законом порядку проводився із застосуванням приладу «Драгер», показник якого становив 0,40 проміле.

В судовому засіданні жінка свою вину у вчиненому правопорушенні визнала, просила суд не позбавляти її права керування транспортним засобом. Також просила врахувати, що у діях працівників поліції теж було ряд порушень.

Також вказала, що звернулась за правовою допомогою та адвокат підготував їй клопотання про закриття провадження у справі з наступних підстав. У клопотанні вказує, що поліцейські не мали підстав для зупинки її транспортного засобу, так як номерний знак у її автомобілі підсвідчувався. Вважає, що не була в стані алкогольного сп`яніння, а пояснення, які вона підписала були написані працівниками поліції під диктовку, які потім на вимогу працівника поліції підписала та написала слово «прочитано».

Суд визнав жінку винною у вчиненні адміністративного правопорушення, передбаченого частиною 1 статті 130 КУпАП та накласти на неї стягнення у виді штрафу в розмірі 17 тисяч гривень з позбавленням права керування транспортними засобами на один рік.

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024