Чи будуть школярі Волині доучуватися влітку через карантин

23 Квітня 2021, 09:12
618

Школярі можуть продовжити навчання на початку літа через пандемію коронавірусу та позапланові канікули. Рішення про закінчення навчального року прийматимуть безпосередньо в кожному навчальному закладі. Чи продовжать навчання у школах Волині до 30 червня, буде залежати від того, як вирішить педагогічна рада кожного закладу.

Про це ІА «Конкурент» розповіла Тетяна Соломіна – заступниця начальника управління-начальниця відділу дошкільної, загальної середньої та вищої освіти Волинської обласної державної адміністрації.

З її слів, освітній процес розпочинається 1 вересня, триває не менше 175 навчальних днів і закінчується не пізніше 1 липня наступного року.

«Закон про повну загальну середню освіту говорить про те, що структура і тривалість навчального року, навчального тижня, дня, занять, відпочинку, форми організації освітнього процесу визначається педагогічною радою. Такий регламент визначив закон.  Ще є зауваження, скажемо, що тривалість канікул не може становити менше 30 календарних днів. Як правило, це – один  тиждень у жовтні, два – у період зимових свят і канікули у березні. Загально говорити про те, хто і як визначив освітній процес, зарано, і ми не втручаємося в це», – зазначила Тетяна Соломіна.

Ближче до кінця навчального року питання вивчатиметься додатково.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39