У двох старостинських округах Іваничівської громади здорожчає вартість водопостачання

26 Березня 2021, 09:43
1566

Відбулось засідання виконавчого комітету Іваничівської селищної ради.

На засіданні виконкому запросили депутати Мишівського та Соснинського старостинського округу: Романа Чипинюка, Петра Лобаєвського, Наталію Мазурок, Надію Стежко. Про це інформують на сайті Іваничівської громади.

Начальник виробничого управління житлово-комунального господарства Петро Крась 24 лютого 2021 року надіслав клопотання про встановлення тарифу на послугу централізованого водопостачання для споживачів Мишівського та Соснинського старостинських округів, подав розрахунки повної планової собівартості послуги з централізованого водопостачання.

При розгляді питання на виконкомі керівник ВУЖКГ Петро Крась доповів, що згідно рішення сесії Мишівської сільської ради від 23 грудня 2015 року встановили тариф на водопостачання в розмірі 8 грн./м3.  Згідно з рішенням сесії Соснинської сільської ради від 30 січня 2015 року встановили тариф на водопостачання в розмірі 5 грн./м3.

Ці тарифи діють на території сіл Мишів та Соснина і тепер. Рішенням виконавчого комітету селищної ради від 30 травня 2019 року встановили тариф на водопостачання для населення селища Іваничі в розмірі 13,06 грн./м3.

При обговоренні запрошені депутати ставити питання керівнику ВУЖКГ Петру Красю щодо кількості абонентів на територіях сіл, розміру тарифу, порядку інформування споживачів про зміну цін/тарифів на комунальні послуги, на що Петро Крась відповів, що в тарифах у 2015 році не брались до уваги розрахунки складових тарифу, зокрема заробітної плати, яка діє тепер, затрат в теперішніх цінах на електроенергію та  паливно-мастильні матеріали.

Згідно з актом перевірки дотримання вимог природоохоронного законодавства Державної екологічної інспекції у Волинської області, яка проводилась з 18 по 31 жовтня 2019 року надали припис до 4 травня 2020 року облаштувати свердловини засобами вимірювання  об’єму видобутих підземних вод (водолічильниками), забезпечити ведення обліку забору, використання води та отримати дозвіл на спеціальне водокористування для свердловин в селах, що потребує значних матеріальних затрат.

Запрошені депутати погодились із викладеними аргументами щодо необхідності підняття розміру тарифу на водопостачання у згаданих селах та приведення їх до розміру чинного тарифу на території селища Іваничі.

Підсумовуючи, члени виконкому прийняти рішення про встановлення тарифів на послуги централізованого водопостачання для споживачів Мишівського та Соснинського старостинського округу у розмірі 13,06 грн./м3.

Цей тариф введуть в дію з 16 квітня.

Коментар
28/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024