В Іваничах судили п'яного водія

18 Березня 2021, 16:03
1533

В Іваничівському районному суді розглянули матеріали справи про адміністративне правопорушення, що надійшли від відділу поліцейської діяльності №1 (Іваничі) про притягнення до адміністративної відповідальності водія за частиною 1 статтею 130 КУпАП.

Про це йдеться в постанові суду від 11 березня.

Чоловік 16 січня о 23:10 в селищі Іваничі по вулиці Незалежності керував автомобілем марки «Ауді А4» в стані алкогольного сп`яніння. Огляд на стан сп`яніння зі згоди водія у встановленому законом порядку проводився із застосуванням приладу «Драгер».

Чоловік в судовому засіданні своєї вини у керуванні транспортним засобом в стані алкогольного сп`яніння не визнав та пояснив, що того дня приїхав до свого знайомого, де з ним поспілкувавшись вийшовши з його подвір`я сів у свій автомобіль, де сидячи за водійським сидінням помітив як через певний час позаду рухається автомобіль.

Так як це була пізня пора доби увімкнув габарити для того щоб його помітили. Як виявилось пізніше це були працівники поліції, які під`їхали до нього та зробили йому зауваження про те що у нього не працює габарит.

Після чого поліцейські склали протокол, з яким не міг досконало ознайомитись так як це була пізня пора доби і було дуже темно. Вважає що працівники поліції незаконно склали на нього протокол так як він даним транспортним засобом не керував та не був в стані алкогольного сп`яніння.

Захисниця просила провадження закрити у зв`язку із відсутністю в його діях події і складу адміністративного правопорушення. Мотивує це тим, що водій не керував транспорним засобом, а лише знаходився в автомобілі, а також не перебував в стані алкогольного сп`яніння. Працівники поліції порушили порядок проведення огляду на стан сп`яніння, а саме засіб для продування був використаний і розміщувався на технічному приладі, а не герметично запакований, що підтверджується на відео, також огляд проводився у відсутність свідків та відсутній акт в якому би вказували, які саме ознаки алкогольного сп`яніння були у чоловіка. Її підзахисний не розумів на місці, який саме протокол буде на нього складений, а тому був згідний з даним протоколом.

Винуватість чоловіка у вчиненні вказаного адміністративного правопорушення підтверджується наступними доказами, дослідженими судом:

  • протоколом про адміністративне правопорушення, згідно з яким чоловік вказав, що згідний з даним протоколом;
  • письмовими поясненнями чоловіка, у яких він підтверджує факт вживання алкоголю, а надалі керування автомобілем, зобов`язується надалі не керувати транспортним засобом;
  • чеком приладу «Drager Alcotest 6810» з якого вбачається, що особою, яку тестують є саме цей чоловік, тест показав результат 2,28 проміле;
  • відеозаписом з місця події.

Суд визнав чоловіка винним у вчиненні адміністративного правопорушення та наклав на нього адміністративне стягнення у виді штрафу в розмірі 10,2 тисячі гривень з позбавленням права керування транспортними засобами на строк один рік.

Коментар
28/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024