В Іваничівській громаді вшанували Героїв Небесної Сотні

20 Лютого 2021, 13:30
1970

В Іваничах напередодні Дня пам’яті Героїв Небесної Сотні духовенство, учасники Революції Гідності, ветерани, учасники АТО/ООС, волонтери, представники влади, громадськості, установ та організацій селища помолилися, вшанували світлу пам’ять тих, хто в боротьбі за волю і кращу долю України не дожив до сьогоднішнього дня, назавжди залишившись Героєм Небесного легіону.

Про це інформують на сайті Іваничівської громади.

Поминальну панахиду відслужили митрофорні протоієреї: настоятелі Свято-Покровського храму селища Іваничі отці Андрій та Василь, настоятель храму села Трубки отець Сергій, настоятель храму села Грушів отець Петро, настоятель храму села Топилище отець Сергій та протоієрей, настоятель храму села Жашковичі отець Богдан.

Перед початком спільної молитви до учасників заходу звернувся настоятель Свято-Покровського храму селища Іваничі отець Андрій.

«Мені дуже хочеться, щоб ми з плином часу не забували про наших Героїв. Нехай 20 лютого буде для нас днем гідності нашої людини, як образу Божого, який пам’ятає про свого Творця, пам’ятає про своїх батьків і про свою Батьківщину, і пам’ятає про героїв України. Нехай ці герої дійсно не вмирають у нашій пам’яті та у наших серцях. Щоби наше шанування виражалось не лише в квітах, а у гідності бути послідовниками їхньої справи, в нашій пам’яті про героїв, як символ свободи, жертовності і любові до своєї землі. Хай пам’ять всіх невинно убитих згуртує нас, живих, дасть нам силу та волю, мудрість і наснагу для зміцнення власної держави на власній землі. Вічна їм пам’ять!» – промовив отець Андрій.

На завершення учасники заходу поклали квіти до пам’ятного знаку борцям за волю та незалежність України  «Герої не вмирають».


 

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39