У Нововолинську підвищили тарифи на водопостачання

11 Січня 2021, 16:11
968

Тариф на теплову енергію, її виробництво, транспортування та постачання, послуги з постачання теплової енергії і  гарячої води для бюджетних установ  відтепер становитиме 2167,41 грн/Гкал.

Відтак, вартість тепла збільшується на 14,75 відсотка. Для населення тариф залишається незмінним. Про це стало відомо під час засідання виконкому 11 січня, повідомляють на сайті Нововолинської міськради.

За словами начальниці відділу економіки Тетяни Корнійчук, необхідність прийняття такого рішення обумовлено здорожчанням  вартості газу майже на 50 відсотків, а також ціни на електроенергію.  Це обґрунтовано у зверненні  адміністрації КП «Нововолинськтеплокомуненерго» до виконавчого комітету міської ради.

Варто нагадати: на попередньому засіданні виконкому 31 грудня виконком не  підтримав підвищення тарифів на тепло, які за пропозицією цього підприємства  мали  зрости на 17,3 відсотка вже з першого січня нинішнього року. Тоді  проєкт рішення відправили на доопрацювання. І за результатами проведенного аналізу все ж таки зменшили вартість тарифу на 50 грн. від  попередньо  анонсованої ціни Нововолинськтеплокомуненерго для бюджетних установ. Директор  підприємства Олександр Мотика  зазначив, що оскільки Постанова КМУ №1082 не давала можливості коригувати інших статей витрат, підприємство вже понесло значні збитки.  Він зазначив, що за 11 місяців 2020 року вони склали 8591,6 тис. грн., а   прогнозовані збитки за цей рік – близько 4 мільйонів гривень.

Рішення  виконкому набирає чинності з дня, наступного за днем його оприлюднення.

Також на засіданні  виконкому  затвердили нові тарифи на послуги з централізованого водопостачання  та водовідведення.

З відповідним проханням про підвищення  ціни на ці послуги до виконавчого комітету звернулося керівництво підприємства «Нововолинськводоканал», мотивуючи це зростанням витрат на заробітну плату, а також фінансовими витратами на сплату відсотків за користування кредитом  Світового банку та поверненням тіла кредиту, – розповіла начальниця відділу економіки Тетяна Корнійчук.

Таким чином, згідно з розрахунками, тариф на централізоване водопостачання підвищується на 23,3 відсотка і складатиме 16 грн 94 коп за 1 м  куб , а на послуги з централізованого водовідведення зростає на 14,8 відсотків і  становитиме  17 грн. за 1 м  куб. Нові тарифи почнуть діяти з 1 лютого 2021 року.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39