Як на Волині діють нові правила виклику швидкої допомоги

10 Січня 2021, 14:45
1078

З початку року діють зміни у наданні екстреної медичної допомоги.

Що змінилось – розповів Суспільному Станіслав Лінік, завідувач центральної оперативної диспетчерської Волинського центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф.

«Щодня до Центральної оперативної диспетчерської, що в місті Луцьку, надходить до пів тисячі й більше викликів. Виклики приймають 9 диспетчерів, які їх аналізують, кваліфікують за категоріями та передають відповідним бригадам. Від початку року, розповідає, працюють за таким принципом: критичні виклики, екстрені, неекстрені, непрофільні», – каже завідувач Станіслав Лінік.

Він додає, що на показники в роботі нововведення не впливатимуть, чи це буде екстрений виклик чи критичний, бригади швидкої виїжджатимуть – якнайшвидше.

«Норматив прибуття медичних бригад до пацієнтів із критичним станом має бути за 10 хвилин. На швидкість прибуття до пацієнта впливають погодні умови, стан доріг, кількість машин до автошляхах і поведінка водіїв на дорозі», – каже фельдшер Петро Демчук.

Зі слів Станіслава Лініка, розділення викликів на категорії розпочинали у 2013 році. Тоді був прийнятий закон про екстрену медичну допомогу, де виклики були поділені на екстрені та неекстрені, але нормативних документів не прийняли. Нові правила запрацювали з 1 січня 2021 року.

Читайте також: На Волині виявили 108 нових хворих на COVID-19, двоє людей померли

Підписуйтеся на сторінку Район.Медицина у facebook та стежте за телеграм-каналом «Район здорової людини», де оперативно оновлюється інформація.

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024
27.03.2024