У Литовежі запрацював оновлений музей

25 Грудня 2020, 10:13
1368

У межах проєкту «Відновлення музею – запорука розвитку місцевого» в селі Литовеж відбулося відкриття оновленого Музею історії села.

24 грудня на відкриті були присутні доцент кафедри історії України та архіології ВНУ ім. Лесі Українки Сергій Панишко, голова громади Олена Касянчук, директори шкіл, педагоги та місцеві мешканці. Про це йдеться на сайті Литовезької громади.

Метою проєкту є підвищення рівня розвитку місцевого туризму шляхом відновлення діяльності музею, що дасть змогу зберегти багаті надбання навколишніх сіл громади, створить унікальний простір, де місцеві жителі, гості з навколишніх сіл та міст, туристи зможуть збагатитися історичними фактами про минуле місцевості не лише навколо Литовежа, а й держави Україна в цілому.

Проєкт реалізується громадською організацією «Побужжя» завдяки підтримці в рамках конкурсу грантів за проєктом «Участь в дії: практики взаємодії влади та громади», який впроваджується громадською організацією «Розвиток Волині» та фінансується в рамках Фонду підзвітності Міністерства закордонних справ Нідерландів.






 

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39