На території Нововолинської лікарні неповнолітній влаштовував розбої

13 Грудня 2020, 10:57
2817

У відкритому судовому засіданні в Нововолинську розглянули матеріали кримінального провадження про обвинувачення неповнолітнього у вчиненні кримінальних правопорушень.

Про це йдеться у вироку суду від 25 листопада.

Неповнолітній 15 грудня 2019 року перебуваючи на території КНП «Нововолинська центральна міська лікарня» здійснив розбійний напад на неповнолітнього, завдавав ударів у потиличну ділянку голови потерпілого та, погрожуючи застосуванням насильства, демонструючи при ньому предмет, схожий зовні на ніж. У хлопця забрав 250 гривень.

Наступного дня також на території лікарні здійснив розбійний напад на потерпілу, шарпнувши та потягнувши її до будівлі підстанції на території Нововолинської центральної міської лікарні, та завдав удар ногою у зовнішню частину коліна лівої ноги потерпілої, в результаті чого остання впала на землю. В результаті цього жінка отримала перелом виростка лівої великогомілкової кістки. Після цього розбійник вирвав з рук потерпілої жіночу сумку, спричинивши потерпілій шкоду на загальну суму 3,3 тисячі гривень.

В судовому засіданні обвинувачений неповнолітній свою винуватість у вчиненні інкримінованих йому кримінальних правопорушеннях визнав повністю.

Разом з тим вказав, що він щиро розкаявся у вчиненому, просив вибачення у потерпілих та просив не позбавляти його волі.

Суд визнав парубка винним у вчиненні злочинів та призначив покарання у виді позбавлення волі терміном п`ять років. На підставі статей 75, 104 Кримінального кодексу України звільнив обвинуваченого від відбування основного покарання у виді позбавлення волі з випробуванням, якщо він протягом іспитового строку тривалістю два роки не вчинить нового злочину.

Коментар
27/04/2024 П'ятниця
26.04.2024