Борис Карпус: «Виплата зарплати шахтарям – питання номер один»

10 Грудня 2020, 10:00
1428

 Нововолинський міський голова Борис Карпус зустрівся з гірниками, які зібралися під адмінбудівлею ДП «Волиньвугілля».

Шахтарі висловлювали своє невдоволення позицією гендиректора і його заступників щодо умов праці та невиплати заробітної плати. Про це інформують на сайті Нововолинської міськради.

Зустрічався із шахтарями  о 13.00 годині. В них є кілька вимог,  вони економічно обґрунтовані, не секрет, є й  політичні. Гірники вимагають змінити керівника, – розповів Борис Капрус. – Найперше про ситуацію я поінформував народного депутата України Ігоря Гузя, який запевнив, що готує звернення до Прем’єр-міністра України  Дениса Шмигаля. Адже  із середини серпня  працівникам вугільної галузі Волині  не виплачена заробітна плата. Один мільярд 400 тисяч гривень виділено з державного бюджету, однак досі не підготовлені документи, щоб виплатити зароблене гірникам, – зазначив міський голова.

Читайте також: Протест у Нововолинську: з шахти «Бужанська» досі не вийшли 14 гірників 

Після спілкування із журналістами Борис Карпус зустрівся із представниками  профспілкових комітетів вугільних підприємств. Підготували звернення від міського голови, яке завтра депутат обласної ради Юрій Сиротюк передасть у Волинську обласну раду.

Міський голова переконаний, що виплата зарплати шахтарям – питання першочергове, адже за виконану роботу має бути відповідна плата.

Читайте також: У Нововолинську страйкують шахтарі 

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024